Skoči na sadržaj

Kako napraviti e-mail adresu?

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Zbog velike popularnosti i mnogobrojnih upita odlučili smo napisati noviji vodič o otvaranju Gmail e-pošte. Do vaše nove e-mail adrese dijeli vas svega nekoliko jednostavnih koraka.

Kako napraviti e-mail adresu?
Photo credits: Pixabay

Svi znamo koliko je Google popularan, a kako biste uspješno izradili svoju prvu Google e-mail adresu pratite korake u nastavku.

Korak 1

Gmail.com

Pomoću svog internetskog preglednika posjetite stranicu gmail.com, te odaberite Create an account (izradite korisnički račun).

Podaci za izradu

Unesite svoje ime, prezime, naziv e-maila, lozinku i odaberite next.

Obratite pozornost na username (korisničko ime), jer ono što ovdje unesete to će biti vaša Google e-mail adresa.

VAŽNO: lozinka neka se sastoji od barem 25 znakova, a to je moguće uz pomoć da jednostavno napišete nekakav skup riječi ili rečenicu koja ima značenje za vas te ju tako nećete zaboraviti.

Na sljedećem ekranu bit ćete traženi da upišete svoj telefonski broj, e-mail za oporavak i spol. Ono što bismo vam tu preporučili je samo upis e-maila za oporavak (ne ostalo), odnosno neki drugi e-mail (ako ga imate) kojem imate pristup koji će se koristiti u slučaju da se nešto dogodi s Gmail računom.

Korak 2

Složit ćemo se s uvjetima korištenja i s politikom privatnosti, a u skočnom prozoru (pop-up) odabrat ćemo opciju More options (više mogućnosti) kako bismo odredili kako će se Google ponašati s našim podacima.

Korak 3

More options

Ako ste odaberete (mi jesmo) More options (više mogućnosti) imat ćete priliku upravljati s postavkama u svezi vaše aktivnosti kao što je spremanje svih pretraga na Youtubeu ili snimanje vaše lokacije korištenja.

Naša preporuka je da sve te opcije isključite – kao što smo to učinili mi.

Korak 4

Uspjeh!

Nako uspješne registracije, pojavit će vam se vaš poštanski sandučić, te ćete imati odmah priliku odabrati kako će on izgledati (kao na slici).

Uživajte u svom Gmailu!

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi