Skoči na sadržaj

Kako postaviti vrijeme i datum?

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

U tutorijalu pokazati ćemo kako na jednostavan način promjeniti postavke vremena i datuma u Windows XP okruženju.

Kako postaviti vrijeme i datum?
Photo credits: Pixabay

1. Korak

Dvaputa kliknite na sat u donjem desnom kutu vašeg ekrana ili sa desnim gumbom kliknite na sat te odaberete ‘Adjust Date/Time’ kao na slici.

2. Korak

Otvoriti će vam se prozor kao na slici.

Na lijevoj su postavke datuma dok je na desnoj pozicioniran sat. Dan u mjesecu se lagano promjeni klikom na određeni broj dok je za promjenu mjeseca i godine potrebno kliknuti na gumbe sa strelicama, kao što je prikazano na slici.

3. Korak

Na desnoj strani je smješten sat, a ispod njega mali okvir gdje brojčano piše trenutno vrijeme. Za promjenu vremena u intervalu jednog sata dovoljno je kliknuti na strelice desno od sata kao što je prikazano na slici

Ako želite preciznije mijenjati postavke sata potrebno se pozicionirati sa mišem na okvir gdje je brojčani prikaz vremena na takav način da kliknete ispred broja koji želite promjeniti. Nakon toga kliknete tipku ‘Delete’ na vašoj tipkovnici da obrišete trenutnu vrijednost te onda upišite novu. Nakon toga stisnite tipku ‘Apply’ i vaše nove postavke biti će zapamćene.

4. Korak

Za podešavanje vremenske zone kliknite u tom istom prozoru ‘Time Zone’ i otvoriti će vam se novi prozor sa mogućnošću podešavanja vremenske zone. Trebalo bi odmah ispod gumba ‘Time Zone’ pisati nešto slično ovome ‘(GMT +01:00) Sarajevo, Skopje, Warshaw, Zagreb’ . Ukoliko nije kliknite na gumb sa strelicom na desnoj strani i odaberite ispravnu vremensku zonu.

5. Korak

Kada ste napravili sve izmjene, kliknite na gumb ‘OK’ i vaše postavke biti će spremljene.

Nadamo se da Vam je ovaj vodič pomogao.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi