Skoči na sadržaj

Kako podesiti Facebook na OS X-u?

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Do sada, kada biste htjeli objaviti status na Facebook-u, morali ste pokrenuti vaš web preglednik, otići na stranicu Facebooka, logirati se i tek tada biste bili u mogućnosti postaviti status. U ovom vodiču opisujemo postupak integracije Facebooka s OS X sustavom.

Kako podesiti Facebook na OS X-u?
Photo credits: Pixabay

Integrirani Facebook je tu da takve stvari ubrza bez instalacije nekih dodatnih alata i radi na način da se potrebno samo jedanput logirati, tj. samo prilikom podešavanja. Nakon toga ćete na vrlo jednostavan i brz način biti u mogućnosti postaviti poveznicu, sliku ili status na vaš profil.
OS X sustav posjeduje niz integriranih platformi (Twitter, Facebook, Microsoft Exchange, Gmail, Yahoo itd.).

Kako biste mogli koristiti integrirani Facebook u OS X operativnom sustavu, potrebno se logirati na Facebook sljedećim koracima. Kliknite na “Apple” logo koji se nalazi u Menu baru, te odaberite “System Preferences…”

mac-fb-01

Iz “Internet & Wireless” kategorije, odaberite “Mail, Contacts & Calendars”.

mac-fb-02

Na sljedećem prozoru s desne strane možemo vidjeti razne platforme koje su integrirane u OS X operacijski sustav i koje možete podesiti, dok se s lijeve nalazi lista već podešenih servisa. Kao što smo rekli, u ovom vodiču objašnjavamo kako podesiti integrirani Facebook stoga trebate kliknuti na “facebook” koji se nalazi na listi u desnom dijelu prozora.

mac-fb-03

Zatim upišite podatke vašeg Facebook profila.

mac-fb-04

Ukoliko imate podešenu dvostepenu verifikaciju, pojavit će se prozor koji govori da ćete primiti sigurnosni kod putem SMS-a koji trebate u narednom koraku upisati umjesto lozinke.

mac-fb-05

SMS poruka sa sigurnosnim kodom izgleda kao na slici ispod.

mac-fb-06

Facebook u Vašem OS X sustavu.

mac-fb-07

Kako biste postavili status s vašeg profila, u desnom uglu kliknite na ikonu Notification Center-a.

mac-fb-08

Otvorit će se Notification Center te u njemu kliknite na “Click to Post” kako biste napisali status ili objavili pjesmu s YouTube-a.

mac-fb-09

Tada se pojavljuje mali Facebook-ov prozorčić u kojem možete odrediti koje osobe mogu vidjeti status, te postaviti svoju lokaciju.

mac-fb-10

Kada ste napisali status ili zalijepili link pjesme s YouTube-a, jednostavno kliknite na “Post” i objava će se pojaviti na vašem Facebook profilu.

mac-fb-11

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi

Povezana tema

Facebook