Skoči na sadržaj

Kako koristiti Add Hardware Wizard i čemu služi?

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Ponekad Windowsi ne detektiraju automatski novi Plug and Play hardver pa je potrebno inicirati instalacijski proces pomoću Add Hardware Wizard -a. Također možete koristiti Add Hardware Wizard za iniciranje automatskih instalacija za hardver koji Windowsi nisu detektirali.

Kako koristiti Add Hardware Wizard i čemu služi?
Photo credits: Pixabay

Napomena prije početka vodiča – budite sigurni da imate točnu verziju drivera predviđenu za vaš hardver i operativni sistem!!!
Kako bi vam Add Hardware Wizard automatski detektirao i instalirao Plug and Play hardver pratite sljedeće korake:

1. U “Start Menu” (početni izbornik) odaberite “Control Panel” (slika 1.1).

2. U prozoru “Control Panel -a” kliknite na “Add Hardware”.
3. Nakon što vam se je otvorio prozor “Welcome To The Add Hardware Wizard”, kliknite next (slika 1.2).

4. Sada Windowsi traže novi hardver i mogu biti tri ishoda te potrage, a to su:

I. Ako Windowsi detektiraju neki novi Plug and Play hardver za koji već imaju driver, oni će ga instalirati.

II. Ako Windowsi detektiraju novi hardver za koji nemaju driver, tada ce pokrenuti “Found New Hardware Wizard” u kojem vam Windowsi mogu sami potražiti driver ili im vi možete ukazati na njega pomoću opcije “Browse” (nekada puno bolja solucija).

III. Na kraju ako Wizard ne može pronaći novi hardver, on otvara prozor u kojem vas se pita je li novi hardver spojen ili nije (slika 1.3). Ako ste već spojili hardver kliknite “Yes, I Have Already Connected The Hardware” i kliknite “Next”. U sljedećem prozoru Wizarda nalazi se popis hardvera koji je već instaliran (The Following Hardware Is Already Installed On Your Computer Page) kao što je prikazano na slici 1.4. Da bi dodali hardver koji nije na popisu kliknite na “Add A New Hardware Device” koji se nalazi na dnu popisa. Ako želite koristiti Add Hardware Wizard kao pomoć u rješavanju problema nekog već instaliranog hardvera , KOJI JE NA POPISU, odaberite taj određeni hardver ili uređaj i kliknite “Next”. Tada se prikazuje prozor “The Completing The Add HArdware Wizard” (završetak čarobnjaka) u kojem kliknete “Finish” kako bi pokrenuli pomoć u rješavanju problema.

Poslije svake instalacije novog hardvera  bilo bi poželjno da utvrdite jeste li ga dobro instalirali, a to možete napraviti pomoću “Device Manager -a”. Da bi pokrenuli “Device Manager” učinite sljedeće:

1. U “Start Menu” odaberite “Control Panel” (slika 1.1)

2. U prozoru “Control Panel -a” kliknite na “System”.

3. Nakon što vam se je otvorio prozor “System Propertisa” odaberite na gornjem izborniku (tabovima) “Hardware” i kliknite na “Device Manager” (slika 1.5).

Device Manager vam omogućuje pregled svih instaliranih komponenti na računalu (slika 1.6).

Nadam se da Vam je ovaj tutorijal pomogao.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi