Skoči na sadržaj

LinkedIn: savjeti i trikovi

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Ovaj vodič je za sve one koji već imaju izrađen svoj LinkedIn profil, a željeli bi ga poboljšati i/ili uljepšati. Naučite što je najbitnije imati ili nemati na svom LinkedInu u svega nekoliko koraka.

LinkedIn: savjeti i trikovi
Photo credits: Pixabay

Izradili ste svoj LinkedIn profil i baš se ništa ne događa s njim. Nitko se ne "druži" s vama, povezuje, kontaktira ili slično, a pomislili ste kako je ovo odličan kanal za poslovni svijet.

LinkedIn jest odličan kanal za poslovni svijet ali kao i IT, možemo reći da je to "živi organizam" kojeg je kontinuirano potrebno provjeravati, ažurirati, dodavati nešto ili mijenjati.

U nastavku su tri glavna savjeta kako poboljšati svoj LinkedIn.

Profilna slika

Investicija u izradu profesionalni poslovni portret nije loša investicija. Dobra profilna slika može čak biti onaj razlog zašto netko želi poslovati s vama.

Ako možda nemate budžet za izradu portreta s profesionalnim fotografom, uvijek si možete sami pomoći. Učinite sliku mobitelom pri dobrom osvjetljenju s klasičnom bijelom pozadinom. Odjenite se primjereno u poslovnom kontekstu i nasmiješite.  Linkedinova statistika nam govori da članovi s dobrom profilnom slikom postižu i do preko 20 puta više poslovnih interakcija na toj poslovnoj mreži.

Ne zaboravite da možete dodati i pozadinsku sliku (background image) kako biste dodatno istaknuli svoj poslovni portret.

Headline ili profilni naslovni tekst

Naslovni tekst vašeg profila se automatski izrađuje kada dodajete radno iskustvo, odnosno pozicije na kojima ste radili ili trenutno radite, ali postoji mogućnost da ga uredite zasebno.

Headline je možda druga najvažnija stvar na LinkedIn profilu, jer će vas upravo zbog toga što ondje piše netko možda i kontaktirati za poslovnu suradnju. Pomoću tog naslova možete izravno promovirati sebe ili ono što znate raditi, a želite da vas ljudi zbog toga i nađu na LinkedInu. Ovdje se stvarno možete igrati i vidjeti kakav naslov “radi” najbolje za vas i vaš posao.

Preporuke

Opće je poznato da je preporuka najbolja reklama. Na LinkedInu se to zove Recommendations i one dolaze u pisanom obliku. Preporuke na LinkedInu su odličan pokazatelj koliko ste relevantni i dobri u nečemu što radite i što promovirate. Jednostavno na svom LinkedInu imate mogućnost da zatražite preporuku (ask for a recommendation) i kada ju primite ona je odmah vidljiva cijeloj vašoj LinkedIn mreži.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi