Skoči na sadržaj

Kako izbrisati stari Facebook profil bez lozinke

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Ako imate stari Facebook profil, te ste izgubili lozinku i email koji je vezan na taj profil - onda pomoću ovog vodiča pokušajte vratiti pristup i izbrisati taj nesretni Facebook profil.

Kako izbrisati stari Facebook profil bez lozinke
Korak 1

Oporavak ili reset lozinke

Posjetite https://www.facebook.com/login/identify kako biste pronašli svoj korisnički račun, te pratite sve potrebne korake da dođete do prikaza starog Facebook profila.

Nakon što pronađete korisnički račun, možete pokušati poslati lozinku ili kod za oporavak (reset) lozinke. U slučaju da ne znate o kojem emailu se radi, pokušajte unosom mobilnog telefona.

Ako stvarno ne znate ili nemate pristup starom emailu koji je vezan na taj Facebook profil, u sljedećim koracima pokušajte neke od opcija, ali moramo vas upozoriti da sada postaje teže omogućiti pristup:)

Korak 2

Prijava lažnog profila

Često je uklanjanje starog računa daleko teže od uklanjanja lažnog računa, pa stoga možete pokušati prijaviti taj vaš stari Facebook profil kao lažni.

Prijava se radi u svega nekoliko koraka:

 • posjetite svoj stari profil
 • odaberite tri točkice u kutu noseće slike profila
 • odaberite Give feedback or report this profile (pošaljite povratne informacije ili prijavite taj profil)
 • Kao razlog prijave odaberite Pretending to Be Someone (pretvara se da je netko drugi) i Me (ja)
Korak 3

Prijatelji za oporavak

Postoji mogućnost da uz pomoć prijatelja si omogućite pristup starom korisničkom računu, ali to vrijedi samo ako ste prethodno uredili tu mogućnost.

Ta opcija se nalazi u postavkama pod Security and Login (sigurnost i pristup), te Choose friends contact if you get locked out (Odaberite prijatelje za kontakt u slučaju da ne možete pristupiti svom računu).

Korak 4

Možda posljednja mogućnost

Kao službene metode brisanja i traženja pristupa izgubljenim računima su navedeni prethodno u koracima, a Facebook zbog sigurnosnih razloga ne pruža druge mogućnosti.

Zadnja opcija možda bila kroz Uredbu za zaštitu osobnih podataka, odnosno GDPR pomoću kojeg biste kao državljanin Europske unije zatražili brisanje podataka. Taj dio prepuštamo AZOPu, odnosno agenciji za zaštitu osobnih podataka (ovdje mislimo samo na Hrvatsku).

Slobodno nam pišite ili ostavite komentar ako ste uspjeli na bilo koji navedeni način ili na neki novi:)

Photo credits: Pixabay

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentari 7

Ostavite svoj komentar

 1. milijana ristic
  22.01.2021 u 19:37h

  Posla cu vam slike profila koje nisam uspela da obrisem

 2. milijana ristic
  22.01.2021 u 19:35h

  Molim vas da uzbrisete moja dva profila jel sam zaboravila adresu I lozinku

 3. Adisa
  16.12.2020 u 01:53h

  Molim da se izbrise ova imejl adresa Facebook jer nekorisnim duze vrijeme i zaboravila sam lozinku

 4. Dalibor
  02.03.2020 u 21:40h

  Poštovani , na moje ime imaju dva profila koja vređaju ljude okolo, ok slike jesu moje ali profili nisu moji zloupotrebio ih je netko da bi vređao ljude , dali ih mogu ukinuti? Hvala

 5. Sanci
  26.10.2019 u 23:41h

  Sinoc sam napravila nov profil posto mi je stari hakovan u 20:30, od sinoc do danas dodala preko 200 prijatelja, oko 20h mi je stiglo obavestenje da pitvrdim identitet slikom i poslala sam je, tacno opet u 20:30 kada sam pokusala da udjem na fb pisali je da mi je fb trenutno onemogucen i da zbog bezbednosti proveravaju profil. Gore je stajala plava ikonica i kljucic. Zna li neki da mi objasni o cemu se radi?

 6. Sanci
  26.10.2019 u 23:35h

  Hakovan mi je profil, nemam pristup nalogu nikako i ne znam kako i sta da ucinim da ga fb blokira… Tamo mi je cela porodica i maloletna deca.

 7. Željka
  30.06.2019 u 11:45h

  Trebam pomoć ,za povratak na fb

Povezana tema

Facebook