Skoči na sadržaj

Google+ društvena mreža – kako se registrirati?

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Google je u lipnju ove godine predstavio novu društvenu mrežu pod imenom Google+ (Google plus) koja već sada ozbiljno prijeti Facebooku. Ako želite isprobati novo hit mjesto na internetu pogledajte ovaj vodič.

Google+ društvena mreža – kako se registrirati?
Photo credits: Unsplash

Google+ je najbrže rastuća mreža koja je početkom kolovoza imala 25 milijuna korisnika. Glavna prednost u odnosu na Facebooku su tzv. krugovi (Google circles) koji omogućuju grupiranje korisnika. Prilikom dijeljenja sadržaja možemo odabrati krugove s kojima želimo podijeliti sadržaj. Druga Google+ prednost jest ta što mi možemo imati nekoga u našim krugovima, a ta osoba ne mora imati nas – slično kao na twitteru.

Važno: Kako bi se pridružili Google+ društvenoj mreži potreban Vam je Gmail korisnički račun. Ako nemate Gmail korisnički račun pogledajte vodič kako do besplatne Gmail adrese.

1. korak

Otvorite Vaš internet preglednik i odsurfajte na www.gmail.com. U polje Korisničko ime upišite Vašu Gmail adresu (npr. ime.prezime@gmail.com) a u polje zaporka upišite pripadajuću lozinku. Nakon toga kliknite na gumb Prijava.

2. korak

Nakon što ste se ulogirali u Vaš Gmail račun spremni ste za registraciju. Google+ je u testnoj fazi pa se iz tog razloga registracija odvija preko pozivnica. Kako bi dobili pozivnicu kliknite ovdje.

Pozivnice koje smo ostavili na linku su ograničene i link bi mogao postati nevažeći. Ukoliko se to dogodi, slobodno nam ostavite komentar ili nas kontaktirajte putem funkcije “pitajte učitelja”.

3. korak

Otvorit će Vam se sljedeća stranica. Ispunite potrebne podatke: U polje „First name“ upišite Vaše ime, u polje „Last name“ upišite Vaše prezime. U polju Gender odaberite spol i zatim kliknite na gumb Join.

4. korak

Sada bi ste trebali vidjeti početnu stranice Vaše nove društvene mreže, Google+ !

5. korak

Kako bi dodali svoje prijatelje i počeli se družiti na novoj društvenoj mreži kliknite na gumb Invite friends na desnoj strani ekrana. Otvorit će Vam se novi prozor. U polje Invite people by mail upišite email adresu Vašeg prijatelja i zatim kliknite na gumb Send email. Vaš prijatelj će dobiti email sa pozivnicom da vam se pridruži na Google+.


Osim putem pozivnica, možete potražiti prijatelje koji su već registrirani na Google+ upisivanjem njihovog imena u tražilicu.

Nadamo se da ste uspjeli sa registracijom. Ako imate problema slobodno nam se javite preko rubrike pitajte učitelja. U sljedećem vodiču objasniti ćemo kako se koristi Google+ i koje su njegove mogućnosti.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentari 3

Ostavite svoj komentar

 1. Luka
  20.11.2014 u 22:31h

  Come redeem your free RP code in our daily giveaways! Visit http://lolrpgiveaway.com/ to get yours today!

 2. Mirjana
  26.06.2012 u 15:14h

  Google je proizveo jako dobru društvenu mrežu, a i kod nas je nastao wow.hr nova društvena mreža za Hrvate koja ima jednostavan pristup.

 3. sandro
  31.10.2011 u 14:20h

  :-) registracija