Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Facebook: Kako kontrolirati tko vas vidi na chatu?

Facebook: Kako kontrolirati tko vas vidi na chatu?
Autor članka: Mario Sever
Kategorije: Internet
Datum objave: 05.11.2012

Imate prijatelje na Facebooku koji vas znaju gnjaviti? U ovom vodiču pokazujemo kako točno kontrolirati tko vas sve vidi na chatu. Dosadni prijatelji su prošlost u samo dva koraka :)

Pokazati ćemo kako blokirati neke osobe tako da nas one “ne vide” na chatu i to na dva načina.

1. korak

Za početak ulogirajte se u svoj facebook korisnički račun. Na desnom dijelu ekrana u području za chat (razgovor) kliknite na postavke – onaj mali kotačić.

U izborniku kliknite na Napredne postavke…

2. korak

Pojaviti će vam se novi prozor u kojem imamo tri opcije.

Ako na primjer želim da me jedna osoba ili više njih ne vidi na chatu onda ću označiti prvu opciju „Budite nedostupni na Razgovoru za:“ i onda ću u polje upisati ime tog prijatelja. Mogu dodati jednog ili više prijatelja. Nakon toga kliknut ću na gumb Spremi kako bi pospremio postavke. Nakon toga u desnom dijelu ekrana više neću vidjeti tog prijatelja. Vidi sliku.

Ako na primjer želim da me vidi samo jedna osoba (ili više njih) a svi ostali da me ne mogu vidjeti onda ću odabrati drugu opciju „Budite dostupni na Razgovoru samo za:“ i onda ću u polje upisati ime tog prijatelja. Mogu dodati jednog ili više prijatelja. Nakon toga klik na Spremi kako bi pospremio postavke. Vidi sliku.

Nakon što sam odabrao ovu opciju u desnom dijelu ekrana ću na vrhu vidjeti one prijatelje koji i mene mogu vidjeti. Ispod crte će mi biti prijatelji koji me ne mogu vidjeti.

Napomena:

Treća opcija “Odjavi se sa Razgovora” služi kako nas nitko od naših prijatelja ne bi vidio na chatu.

Ako želite sve postavke vratiti natrag onda morate kao u prvom koraku kliknuti na onaj kotačić pa klik na napredne postavke i onda morate iz onih polja maknuti sve prijatelje koje ste upisali (kliknete na x pored njihovih imena). Nemojte zaboraviti kliknuti na gumb Spremi kako bi pospremili postavke.

Nadamo se da Vam je ovaj vodič pomogao.

2 komentara na članak 'Facebook: Kako kontrolirati tko vas vidi na chatu?'

Pratite komentare na članak 'Facebook: Kako kontrolirati tko vas vidi na chatu?' putem RSS feeda.

 1. Damir
  09.03.2014 u 23:15h

  Sa Facecebook stranice sam prebacio sliku u chat,i upisao imena ljudi kojima zelim podijeliti tu istu sliku pojedinačno,kako ne bih svaki put otvarao istu sliku i svaki put odabrao osobu kojoj je zelim poslati.Ne želim da oni međusobno gledaju komentare,iz nekih svojih razloga.Međutim,dobijem pitanje putem telefona,zašto je ta ista osoba u inboxu dobila komentar druge osobe koja dijeli istu sliku ako nisu prijatelji.
  Znaći,ja to nisam želio,ali je sa odabirom slike na više primatelja,automatski je uključen skupni chat.
  Pitanje je slijedeće.
  1.Da li je ta opcija dijeljenja ostala,i sada svi tada odabrani i dalje vide sve moje chatove,ili to vrijedi samo za tu sliku?
  2.Da li svi odabrani vide i chatove svih sa mnom i unatrag?
  3.Ako je ostala ta opcije skupnog chata,kako je maknuti?

 2. ester
  10.10.2016 u 23:26h

  Kako biti vidljiv na facebook- i na messenger-u.
  To nije komentar ali je pitanje

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.