Skoči na sadržaj

Što je Yammer i kako ga koristiti

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Yammer je privatna platforma za društvene mreže koja omogućuje povezivanje s timovima i pojedincima, organiziranje projekata i nastavnih programa te razmjenu informacija. Kažemo privatna platforma jer sva komunikacija može biti vidljiva samo internim osobama iz vaše tvrtke, ustanove ili organizacije.

Što je Yammer i kako ga koristiti

Yammer pripada alatu Office 365 te će vam za prijavu biti potreban Microsoft račun. Ova platforma se često koristi za poslovne svrhe, ali i za potrebe održavanja nastave pa je tako dostupna svim nastavnicima i učenicima koji imaju pristup Office 365 alatima.

Idite na LINK. Pritisnite Počnite koristiti Yammer i prijavite se (Log in) upisom korisničkog imena i lozinke (jednake kao za Office 365 sustav).

Prijavom u Yammer automatski postajete član grupe svoje tvrtke ili organizacije, a one su odličan način za obavljanje timskih zadataka i informiranje o određenim temama u “real timeu”.

Na lijevom dijelu ekrana se nalaze grupe (Groups).

Novu grupu možete kreirati pritiskom na + Create a group, a grupa može biti javna ili privatna. Javna grupa podrazumijeva da svatko može vidjeti razgovore i postove, a u privatnoj grupi svu konverzaciju mogu vidjeti samo članovi.

Pisanje i slanje poruka (Create a message) je vrlo jednostavno, a možete slati generalno na cijelu grupu ili dediciranim pojedincima putem privatne poruke.

Nove članove dodajete pritiskom kotačića za postavke te zatim Invite (Pozovi).

Obavijesti o stanju projekata ili kratke info možete slati u polju Update.

Unutar grupa možete i razmjenjivati dokumente (Files).

Možete ih uploadati, slati, pregledavati i sl.

Yammer ima i ankete (Poll), zatim svojim grupama možete postavljati pitanja (Question), nekoga pohvaliti (Praise) ili najavljivati (Announcement) što želite.

Iz Yammera vrlo lako pristupate Outlooku, Wordu, PowerPointu te čitavom nizu ostalih aplikacija koje spadaju u Office paket i to pritiskom na točkice u gornjem lijevom dijelu ekrana.

Na desnoj strani ekrana možete pronaći SharePoint, “pinnane” dokumente i slično.

Ako vas pak zanima kako održati video poziv ili video sastanak, ovdje smo pisali o najboljim alatima.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi