Skoči na sadržaj

Što je MyKi – pametni sat za djecu

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Danas je vrlo aktualna tema povećanje razine sigurnosti djece na internetu, edukacija o korištenju interneta te povećanje razine svijesti. MyKi sat je prvi u nizu uređaja koji omogućuje roditeljima komunikaciju i praćenje lokacije svog djeteta. Zašto je MyKi ovih dana vrlo aktualan gadget za djecu te što sve može, saznajte u nastavku.

Što je MyKi – pametni sat za djecu
Photo credits: Unsplash

Modeli, cijene i kod za popust

Sve dostupne modele i cijene Myki satova možete pronaći na ovom linku.

Uštedite -10% prilikom kupnje Myki sata upisom koda UCIONICA.

U nastavku članka možete pronaći sve odlike Myki sata, kako ga koristiti, kako se registrirati i kako preuzeti Myki aplikaciju.

Korak 1

Lokacija - s MyKi satom uvijek znate gdje vam je dijete

MyKijev GPS lokaciju bilježi svakih 5 sekundi pa putem MyKi aplikacije možete u svakom trenutku vidjeti gdje se vaše dijete točno nalazi. MyKi Touch sat povezuje se s do 24 satelita za maksimalnu preciznost tijekom lokalizacije djeteta.

Dodatna opcija vam omogućuje da djetetu unaprijed  postavite sigurne zone (npr. dvorište, vrtić, igraonica), a ukoliko dijete napusti to područje, odmah dobivate obavijest putem mobilne aplikacije.

Korak 2

Pozivi - sigurna komunikacija

S MyKi satom, koji je ujedno i mobitel, vaše je dijete zaštićeno od poziva s nepoznatih brojeva te ga stranac ne može kontaktirati. MyKi sat i mobitel može pozivati brojeve i primati pozive samo od brojeva koje su roditelji unaprijed autorizirali odnosno unijeli. Ima SIM karticu i spaja se na mobilnu mrežu pa možete nazvati svoje dijete i razgovarati s njim kad god želite. Vaše dijete također može nazvati vas ili nekog drugog s popisa sigurnih brojeva.

Korak 3

Senzor za dodir - uvijek na ruci

Zahvaljujući integriranom senzoru za dodir, uvijek znate ima li dijete sat na ruci. Ukoliko ga skine, aplikacija vam šalje obavijest.

Korak 4

SOS poziv

Kroz MyKi aplikaciju možete dodati 2 broja telefona koja su povezana sa SOS gumbom. Kad se gumb pritisne, MyKi sat automatski zove oba umemorirana broja, dok ne uspostavi vezu.

Kako registrirati MyKi™ sat

MyKi Touch je GPS/GSM sat najnovije generacije koji roditeljima omogućava stalnu komunikaciju sa svojim djetetom – putem poziva, govornih i tekstualnih poruka, kao i praćenje lokacije djeteta. S manje od 100 megabajta na mjesec možete znati gdje je vaše dijete. MyKi Touch može slati glasovne poruke mobilnoj aplikaciji MyKi Watch, kao i primati tekstualne i glasovne poruke putem aplikacije.

Budući da u ovom članku pričamo o nečemu osjetljivom kao što je sigurnost djeteta, važno je navesti „nedostatak“ koji Myki ima. “Roditelji prije kupovine nisu svjesni što znači praćenje djeteta. Oni to zamišljaju da će biti kao u filmovima, karta i hrpa linija gdje se dijete kreće i slično. Činjenica je da Myki pokazuje točnu lokaciju kada je dijete na otvorenom. Kad je u zatvorenom prostoru, MyKi se povezuje s najbližom baznom stanicom mobilnog operatora, na kog je kartica registrirana. Kad dijete ponovo bude na otvorenom prostoru, uspostavlja se signal sa satelitom i u aplikaciji dobivate precizne informacije o lokaciji djeteta.”, navodi Watch-A-Porter, web shop koji je osvojio nagradu za najbolji web shop u kategoriji Fashion & Accessories.

Aplikacija MyKi

Aplikaciju možete pronaći u Apple Storeu ili Google Playu upisom naziva u tražilicu te ju preuzeti i instalirati standardnim postupkom.

Povezivanje samog uređaja i aplikacije možete odraditi jednostavnim koracima, slijedeći upute aplikacije.

MyKi sat također broji korake i bilježi aktivnost vašeg djeteta tijekom cijelog dana. Pamti sve aktivnosti i u slučaju ako dođe do prekida veze s mobilnom mrežom. Kad se veza ponovno uspostavi, informacije se automatski šalju u MyKi aplikaciju.

MyKi sat ima integriranu bateriju koja se puni standardnim USB punjačem. Možete ga puniti preko utičnice, kao i USB punjačem preko računala.

Satovi dolaze u veselim bojama te imaju LCD zaslon zaštićen gumenim ukrasima u obliku osmijeha.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi