Što je MyKi – pametni sat za djecu

Što je MyKi – pametni sat za djecu
Autor članka: Maja Basta Šokić
Kategorije: Aplikacije, Sigurnost
Datum objave: 21.03.2017

Danas je vrlo aktualna tema povećanje razine sigurnosti djece na internetu, edukacija o korištenju interneta te povećanje razine svijesti. MyKi sat je prvi u nizu uređaja koji omogućuje roditeljima komunikaciju i praćenje lokacije svog djeteta. Zašto je MyKi ovih dana vrlo aktualan gadget za djecu te što sve može, saznajte u nastavku.

1. Lokacija – s MyKi satom uvijek znate gdje vam je dijete

MyKijev GPS lokaciju bilježi svakih 5 sekundi pa putem MyKi aplikacije možete u svakom trenutku vidjeti gdje se vaše dijete točno nalazi.

Dodatna opcija vam omogućuje da djetetu unaprijed  postavite sigurne zone (npr. dvorište, vrtić, igraonica), a ukoliko dijete napusti to područje, odmah dobivate obavijest putem mobilne aplikacije.

2. Pozivi – sigurna komunikacija

S MyKi satom, koji je ujedno i mobitel, vaše je dijete zaštićeno od poziva s nepoznatih brojeva te ga stranac ne može kontaktirati. MyKi sat i mobitel može pozivati brojeve i primati pozive samo od brojeva koje su roditelji unaprijed autorizirali odnosno unijeli. Ima SIM karticu i spaja se na mobilnu mrežu pa možete nazvati svoje dijete i razgovarati s njim kad god želite. Vaše dijete također može nazvati vas ili nekog drugog s popisa sigurnih brojeva.

3. Senzor za dodir – uvijek na ruci

Zahvaljujući integriranom senzoru za dodir, uvijek znate ima li dijete sat na ruci. Ukoliko ga skine, aplikacija vam šalje obavijest.

4. SOS poziv

Kroz MyKi aplikaciju možete dodati 3 broja telefona koja su povezana sa SOS gumbom. Kad se gumb pritisne, MyKi sat automatski zove sva tri umemorirana broja, dok ne uspostavi vezu.

5. Aplikacija MyKi

Aplikaciju možete pronaći u Apple Storeu ili Google Playu upisom naziva u tražilicu i standardnim postupkom instalacije.

Povezivanje samog uređaja i aplikacije možete odraditi jednostavnim koracima, slijedeći upute aplikacije.

MyKi sat također broji korake i bilježi aktivnost vašeg djeteta tijekom cijelog dana. Pamti sve aktivnosti i u slučaju ako dođe do prekida veze s mobilnom mrežom. Kad se veza ponovno uspostavi, informacije se automatski šalju u MyKi aplikaciju.

MyKi sat ima integriranu bateriju koja se puni standardnim USB punjačem. Možete ga puniti preko utičnice, kao i USB punjačem preko računala.

Satovi dolaze u veselim bojama te imaju LCD zaslon zaštićen gumenim ukrasima u obliku osmijeha.

Ako imate dodatnih pitanja, obratite nam se putem forme “Pitajte učitelja”.

Komentirajte prvi!

Pratite komentare na članak 'Što je MyKi – pametni sat za djecu' putem RSS feeda.

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.