Skoči na sadržaj

Što je Snapchat?

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Snapchat je aplikacija za komunikaciju, odnosno pregledavanje i razmjenu različitog sadržaja između korisnika. Putem nje je na vrlo jednostavan način moguće slati i primati videozapise, tekstove, crteže, i fotografije (snapove), a ono što je vrlo bitno za napomenuti jest da je apsolutno besplatna za preuzimanje i korištenje.

Što je Snapchat?
Photo credits: Pixabay

Ova aplikacija je osobito omiljena kod tinejdžera, iako ju u zavidnom broju koriste srednje, pa čak i starije generacije.

Popularnost Snapchata kao jednog oblika društvene mreže širi se munjevitom brzinom te je na dobrom putu da potisne čak i najpopularnije društvene mreže.

snapchat001

Putem Snapchata se dnevno razmijeni oko milijardu snapshotova, a pregleda se čak sedam milijardi videa. Stoga i ne čudi što je vrijednost ove zanimljive i popularne aplikacije procijenjena na vrtoglavih 16 milijardi dolara.

Osnovna karakteristika, koja zapravo ponajviše izdvaja Snapchat od ostalih društvenih mreža je privatnost korisnika i stroga kontrola vidljivosti materijala koji se razmjenjuje.

mockup1

Primjerice, fotografija koju objavite putem ove aplikacije, u namjeri da ju podijelite s prijateljima, bit će dostupna za pregled najduže deset sekundi, čime se sprječava mogućnost njezine daljnje podjele i neželjenog širenja. Nakon deset sekundi fotografija se automatski briše sa Snapchat servera. Tekstualan sadržaj ima nešto duži “vijek trajanja” i vidljiv je 24 sata, nakon čega se također, kao i fotografija, automatski briše.

iphone6_gold_side1

Druga posebnost ove aplikacije je uvid u podatak tko je pregledao ili napravio screenshot vašeg sadržaja.

Ipak, ono što ponajviše osvaja srca korisnika je mogućnost dijeljenja i pregledavanja “datog trenutka”. Drugim riječima, sadržaj koji se dijeli putem Snapchata se, za razliku od sadržaja na ostalim društvenim mrežama, ne može dodatno filtrirati, obrađivati i uljepšavati, zbog čega su emocije ili doživljaji koji se razmjenjuju apsolutno realni i kao takvi prožeti posebnom dozom sirovosti, intime i iskrenosti.

8b96ecec6a934976b6bd8e8e1ff2b79a_14_960

Snapchat aplikacija je dostupna za Android i iOS uređaje, a sve dodatne informacije možete saznati na službenoj web stranici Snapchata.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentari 1

Ostavite svoj komentar

  1. Doris
    07.07.2020 u 17:52h

    Snapchat koristim već neko vrijeme, a skinula sam ga preko Huawei AppGallerya. Mogu reći da sam zadovoljna aplikacijom, zabavna je i dobro dizajnirana.