Skoči na sadržaj

Office programi za Vaš tablet i smartphone

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Obradu teksta, tablično računanje i kreiranje prezentacija odavno je moguće napraviti i na malenim ekranima. Donosimo pregled najpopularnijih Office programa za Android tablete i pametne telefone.

Office programi za Vaš tablet i smartphone


Kada nismo u mogućnosti koristiti računalo za takve zadatke ili trebamo na brzinu napraviti neke promjene ovakve aplikacije se mogu pokazati kao idealno rješenje.

Quickoffice

Ova odlična besplatna aplikacija od Googlea omogućuje Vam kreiranje i uređivanje Microsoft Office dokumenata, tablica i prezentacija. U aplikaciju se potrebno prijaviti s Vašim Google računom (Gmail-om). Sučelje je napravljeno veoma jednostavno i nakon nekoliko minuta prilagođavanja bez problema ćete stvarati nove dokumente, tablice i prezentacije. Dokumente možete pospremiti lokalno na Vaš uređaj ili možete iskoristiti 15 GB prostora na Vašem Google Drive-u i tako pristupati dokumentima s bilo kojeg uređaja ili računala.

ms-office-01

Preuzmite Quickoffice aplikaciju na playstoreu.

OfficeSuite 7

OfficeSuite 7 izgleda veoma profesionalno i uključuje alate za izradu dokumenata, tablica i prezentacija. Aplikacija podržava gotovo sve formate datoteka (između ostalog može otvarati i ZIP datoteke) i kompaktibilna je sa servisima u oblaku kao što su DropBox, Google Drive i Skydrive.

Besplatna verzija programa nažalost omogućuje samo pregledavanje dokumenata ali ne i njihovo kreiranje i uređivanje. Za tu privilegiju ćete morati izdvojiti 15 dolara koliko košta PRO verzija aplikacije, ali ako trebate nešto samo za gledanje besplatna verzija će odlično napraviti posao.

ms-office-02

Preuzmite besplatnu verziju OfficeSuite 7.

Kingsoft Office

Kingsoft Office donosi jednostavno i lijepo dizajnirano sučelje. Aplikacija je besplatna i uključuje standardne alate za izradu dokumenata, tablica, prezentacija i pregled PDF datoteka. Može se koristiti zajedno s Google Drive i Dropbox servisom.

ms-office-03

Preuzmite Kingsoft Office aplikaciju.

Sve prikazane aplikacije nude slične mogućnosti i dobro će odraditi posao bilo da radite na smartphoneu ili tabletu. Osobno najviše mi se svidio Quickoffice jer je user-friendly i ima ugodno sučelje, a zajedno s Google Driveom pruža veliku fleksibilnost. Koju office aplikaciju Vi koristite?

Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi