Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Kako napraviti backup SMS poruka?

Kako napraviti backup SMS poruka?
Autor članka: Mario Sever
Kategorije: Ostalo
Teme: ,
Datum objave: 23.10.2013

Ako imate važne poruke na Vašem pametnom telefonu možda bi ih bilo pametno pospremiti na neko sigurno mjesto. U ovom vodiču pokazujemo kako pospremiti SMS poruke s android telefona na Gmail račun.

Ovo je veoma korisno ako na primjer mijenjate Vaš mobilni uređaj i želite prebaciti sve Vaše poruke na novi uređaj.

Koristiti ćemo android aplikaciju pod nazivom SMS Backup+ koja će automatski prebaciti SMS poruke na Vaš Gmail račun. Postupak je veoma jednostavan a nakon što završi moći ćete jednostavno pregledavati i pretraživati Vaše SMS poruke u posebnom Gmail pretincu.

Sve što Vam je potrebno:

 • Vaš android telefon
 • Besplatna SMS Backup+ aplikacija
 • Vaš Gmail račun

Pa krenimo..

1. korak

Na vašem pametnom telefonu pokrenite Google Play Store i preuzmite SMS Backup+ aplikaciju.

ms-smsbup-01

2. korak

Nakon što se aplikacija instalira idemo ju pokrenuti.

Prvi korak je da se spojimo s našim Gmail računom. Kliknite na Connect. Pokrenuti će se internet preglednik i tražiti će da se ulogirate u Vaš Gmail račun. Unesite svoje podatke i nakon toga dozvolite pristup SMS Backup+ aplikaciji.

ms-smsbup-02

Nakon što se spojimo odmah će nas pitati da li želimo napraviti Backup. Naravno da želimo, kliknite na Backup.

ms-smsbup-03

Početi će proces backupa svih poruka s telefona. Ovisno o tome koliko poruka imate na telefonu ovo može potrajati od jedne minute pa do čak pola sata. Aplikacija sprema otprilike jednu poruku po sekundi.

ms-smsbup-04

3. korak

Nakon što backup završi idemo provjeriti naš Gmail račun. Kao što vidimo sve poruke su pospremljene u poseban pretinac pod nazivom SMS, čak su i slike koje su razmjenjivane putem poruka tu :-)

ms-smsbup-05

Nadamo se da Vam je ovaj vodič pomogao.

Jedan komentar na članak 'Kako napraviti backup SMS poruka?'

Pratite komentare na članak 'Kako napraviti backup SMS poruka?' putem RSS feeda.

 1. Zoran
  16.09.2016 u 12:41h

  Hvala na članku koji će mnogima pomoći!
  Sve je to kao jednostavno, ali nije…
  Naime moje SMS poruke bi trebale biti “samo moje” i meni na raspolaganju na način da mogu doći do njih kad hoću i kako hoću bez da moram koristiti dodatne programe pa bili oni i android…
  Želim reči da je Google svojim načinom postavljanja Android programa prisilio sve korisnike android telefona da do SVOJIH privatnih podataka (u što ulaze i osobne SMS poruke) mogu samo ako koristim njihove pomoćne programe – u ovom slučaju SMS backup+ i Gmail. Dakle nije mi ostavljena mogućnost da svoje SMS poruke u obliku jednostavnog file-a pregledavam sa svog računala a da pri tome ne koristim neke druge programe, već moram biti ovisan (dakle PRISILJEN SAM) koristiti dodatne programe kako bih raspolagao SVOJIM porukama. Pri kupnji (uvriježila se fraza – pametnog telefona???) nisam upozoren da ću korištenjem “pametnog telefona ” na Android OS biti prisiljen ovisiti i o drugim Android aplikacijama. Biti ovisan o Androidu do te mjere mi se čini prilično glupavo. Pa tako i “pametni telefon” gubi svoju “pametnu” funkcionalnost jer čim poželim nešto malo “pametnije” koristiti svoj “pametni telefon” moram se moliti googleu i njegovim programima da mi to odrade jer ja valjda nisam dovoljno pametan.
  Još jednom hvala na članku. On je korektan i razumljiv.

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.