Skoči na sadržaj

Kako napraviti backup SMS poruka?

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Ako imate važne poruke na Vašem pametnom telefonu možda bi ih bilo pametno pospremiti na neko sigurno mjesto. U ovom vodiču pokazujemo kako pospremiti SMS poruke s android telefona na Gmail račun.

Kako napraviti backup SMS poruka?
Photo credits: Pixabay


Ovo je veoma korisno ako na primjer mijenjate Vaš mobilni uređaj i želite prebaciti sve Vaše poruke na novi uređaj.

Koristiti ćemo android aplikaciju pod nazivom SMS Backup+ koja će automatski prebaciti SMS poruke na Vaš Gmail račun. Postupak je veoma jednostavan a nakon što završi moći ćete jednostavno pregledavati i pretraživati Vaše SMS poruke u posebnom Gmail pretincu.

Sve što Vam je potrebno:

 • Vaš android telefon
 • Besplatna SMS Backup+ aplikacija
 • Vaš Gmail račun

Pa krenimo..

1. korak

Na vašem pametnom telefonu pokrenite Google Play Store i preuzmite SMS Backup+ aplikaciju.

ms-smsbup-01

2. korak

Nakon što se aplikacija instalira idemo ju pokrenuti.

Prvi korak je da se spojimo s našim Gmail računom. Kliknite na Connect. Pokrenuti će se internet preglednik i tražiti će da se ulogirate u Vaš Gmail račun. Unesite svoje podatke i nakon toga dozvolite pristup SMS Backup+ aplikaciji.

ms-smsbup-02

Nakon što se spojimo odmah će nas pitati da li želimo napraviti Backup. Naravno da želimo, kliknite na Backup.

ms-smsbup-03

Početi će proces backupa svih poruka s telefona. Ovisno o tome koliko poruka imate na telefonu ovo može potrajati od jedne minute pa do čak pola sata. Aplikacija sprema otprilike jednu poruku po sekundi.

ms-smsbup-04

3. korak

Nakon što backup završi idemo provjeriti naš Gmail račun. Kao što vidimo sve poruke su pospremljene u poseban pretinac pod nazivom SMS, čak su i slike koje su razmjenjivane putem poruka tu :-)

ms-smsbup-05

Nadamo se da Vam je ovaj vodič pomogao.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentari 1

Ostavite svoj komentar

 1. Zoran
  16.09.2016 u 12:41h

  Hvala na članku koji će mnogima pomoći!
  Sve je to kao jednostavno, ali nije…
  Naime moje SMS poruke bi trebale biti “samo moje” i meni na raspolaganju na način da mogu doći do njih kad hoću i kako hoću bez da moram koristiti dodatne programe pa bili oni i android…
  Želim reči da je Google svojim načinom postavljanja Android programa prisilio sve korisnike android telefona da do SVOJIH privatnih podataka (u što ulaze i osobne SMS poruke) mogu samo ako koristim njihove pomoćne programe – u ovom slučaju SMS backup+ i Gmail. Dakle nije mi ostavljena mogućnost da svoje SMS poruke u obliku jednostavnog file-a pregledavam sa svog računala a da pri tome ne koristim neke druge programe, već moram biti ovisan (dakle PRISILJEN SAM) koristiti dodatne programe kako bih raspolagao SVOJIM porukama. Pri kupnji (uvriježila se fraza – pametnog telefona???) nisam upozoren da ću korištenjem “pametnog telefona ” na Android OS biti prisiljen ovisiti i o drugim Android aplikacijama. Biti ovisan o Androidu do te mjere mi se čini prilično glupavo. Pa tako i “pametni telefon” gubi svoju “pametnu” funkcionalnost jer čim poželim nešto malo “pametnije” koristiti svoj “pametni telefon” moram se moliti googleu i njegovim programima da mi to odrade jer ja valjda nisam dovoljno pametan.
  Još jednom hvala na članku. On je korektan i razumljiv.