Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Kako kreirati nove stilove za naslove?

Kako kreirati nove stilove za naslove?
Autor članka: Tihomir Katić
Kategorije: Obrada teksta
Teme: ,
Datum objave: 29.11.2009

U Wordu su “Heading” stilovi predefinirani na neke svoje vrijednosti, veličinu, tip fonta itd. To se naravno može promijeniti, no također je bitno da sačuvamo postojeće stilove jer bi nam mogli koristiti u budućnosti.

1. Korak

Kliknite ‘Format’ -> ‘Styles and Formatting’ i sa desne strane bi vam se trebao otvoriti prozor sa svim dostupnim stilovima kao na slici.

2. Korak

Označite ‘Heading 1’ u prozoru ‘Styles and Formatting’ sa jednim klikom miša te nakon toga kliknite na gumb ‘New Style’. Sad bi vam se trebao otvoriti prozor kao na slici.

3. Korak

Prva dostupna rubrika koju možete mijenjati je ‘Name:’ gdje možete promjeniti ime svog novog stila. Preporučam da ga za početak ostavite kako piše, znači ‘Style1’. Ostale rubrike nemojte dirati nego se usredotočite na sekciju ‘Formatting’ gdje možete sa klikom miša promjeniti veličinu fonta, tip fonta, bold, italic itd.

Preporučam da veličinu fonta ostavite na 16 te mijenjajte vrstu fonta jer će vam to biti glavni naslov. Kada ste napravili sve promjene tj. prilagodili naslov stilu koji koristite u dokumentu pritisnite ‘OK’. Sad ste napravili vlastiti stil za glavni naslov koji se zove ‘Style1’ i trebao bi vam biti prikazan kao na slici.

4. Korak

Ponovite 2. Korak i 3. Korak samo ovaj put za ‘Heading 2’ i ‘ Heading 3’, također nemojte dirati veličinu fonta osim ako baš morate. Na kraju bi trebali imat tri vlastita stila naslova ‘Style1’, ‘Style2’, ‘Style3’ kao na slici.

Vaši novi stilovi za naslove su gotovi i spremni za upotrebu!

Jedan komentar na članak 'Kako kreirati nove stilove za naslove?'

Pratite komentare na članak 'Kako kreirati nove stilove za naslove?' putem RSS feeda.

  1. ivana
    19.12.2013 u 14:32h

    ovo sam vec znala

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.