Skoči na sadržaj

Komoot – super aplikacija za biciklizam i planinarenje

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Na tržištu ima puno aplikacija za razno razne aktivnosti na otvorenom i teško nam je isprobati sve pa izabrati najbolju baš za nas i naše potrebe. Komoot je jedna od aplikacija za cestovni biciklizam, planinarenje, brdski biciklizam i još puno više. Nama se baš svidjela pa ćemo vam pokazati što sve može i ima.

Komoot – super aplikacija za biciklizam i planinarenje

U nastavku ćemo proći instalaciju i registraciju na Komoot te pokazati koje sve značajke ova aplikacija ima i što sve s njom možete.

Komoot

Preuzmite aplikaciju u App Storeu ili Google Playu, pričekajte instalaciju te otvorite.

Za nastavak do registracije odaberite ili prijavu putem Facebooka, ili putem emaila. Mi smo za potrebe vodiča odabrali email prijavu.

Unesite svoju email adresu i pritisnite Next (Dalje). Zatim osmislite lozinku (Password) i ponovno pritisnite Next.

U idućem koraku možete upisati svoje ime ili nadimak, a i staviti profilnu sliku (po želji).

Za početak istraživanja aplikacije pritisnite Let’s Get Started i, po mogućnosti, dozvolite pristup lokacijskim uslugama pritiskom na Allow kako biste mogli planirati rute i kako bi vas aplikacija mogla pravovremeno locirati i pratiti napredak.

Zatim odaberite svoje najdraže sportove poput primjerice planinarenja, biciklizma, trčanja i sl.

Možete birati što želite da vam bude prikazano na kartama, poput vaših spremljenih mjesta, smještaja, plaža i bazena, kampova, mjesta gdje se mogu puniti e-bicikli, restorana, mjesta gdje možemo s psima i sl.

Jedna od super stvari koje aplikacija omogućuje je planiranje ruta (Plan Route) i snimanje efikasnosti (Record), a ni razina tjelesne forme nije na odmet (Fitness Level). Podesite sve te parametre za što bolje korisničko iskustvo.

Upišite start i željenu destinaciju te započnite navigaciju.

Aplikacija vam nakon zakazane rute, jednosmjerne ili kružne, daje prikaz staze kako biste vidjeli udio pojedinih elemenata koji vas očekuju na ruti, poput vrste ceste, ulice, uspona, relativno ravnih dijelova staze i sl.

Također, možete vidjeti i vrstu površina na vašoj ruti, poput primjerice makadama, šljunka, nepopločanih staza, blatnih dijelova, asfalta i sl.

Super značajka je snimanje hajka ili bicikliranja te praćenje napretka, posebno ako svaki put želite oboriti vlastiti rekord. S Komootom se možete pravovremeno pripremiti za najteže dijelove staza i u svakom trenutku znati što slijedi. Barem što se staze tiče :)

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi