Skoči na sadržaj

Kako prebaciti HEIC format u PNG

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

HEIC format fotografije ili HEIF (High Efficiency Image Format) je format visoke kvalitete koji zauzima znatno manje prostora, odnosno veličina datoteke je smanjena budući da koristi naprednu metodu kompresije. Nakon što je Apple izbacio iOS 11, ovaj format je postao standard za pohranu fotografija na iOS uređajima.

Kako prebaciti HEIC format u PNG

Ovaj format mnoge aplikacije i programi ne mogu čitati pa je moguće da ćete za neke od njih morati prebacivati svoje fotografije iz HEIC formata u neki od češće korištenih poput PNG-a. U nastavku ćemo vam pokazati kako to možete odraditi online i besplatno.

Prebacivanje HEIC u PNG

Postoji mnogo online i besplatnih servisa pomoću kojih možete prebaciti HEIC format u PNG, a mi smo za potrebe vodiča odabrali jedan od njih kojem možete pristupiti pritiskom na LINK.

Postupak se sastoji od par klikova pa za početak kliknite na Upload files (Učitaj dokumente), zatim odaberite fotografije koje želite prebaciti iz HEIC formata u PNG.

Pričekajte trenutak dok online converter odradi prebacivanje.

Kad je postupak gotov, prikazat će vam se Download gumb (Preuzimanje), pritisnite ga i fotografija u PNG formatu će vam biti spremljena lokalno na uređaj.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi