Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Kako napraviti Instagram profil

Kako napraviti Instagram profil
Autor članka: Maja Basta Šokić
Kategorije: Aplikacije
Datum objave: 14.10.2016

Ako još niste dio velike zajednice ljubitelja i korisnika Instagrama, a smatrate kako je vrijeme za taj korak, bilo iz privatnih ili poslovnih razloga, kroz jednostavne korake u nastavku možete to postati.

Instagram kao društvena mreža pruža brojne mogućnosti, za poslovanje je danas neophodna platforma za kreativno oglašavanje, posebno prema milenijcima kao mnogima ciljanoj skupini. Ako ste pak za Instagram zainteresirani samo iz privatnih razloga, registrirajte se i uživajte u bespućima fantastičnih fotografija i dajte svoj doprinos toj rastućoj i fascinantnoj zajednici kroz objavljivanje vlastitih fotografija.

U našem primjeru prolazimo korake izrade Instagram profila na iOS-u.

1. korak

U tražilicu App Storea upišite Instagram i pritisnite na Get (preuzmi).

1

2. korak

Pritisnite na Install (instaliraj) za pokretanje instalacije.

2

3. korak

Kad je proces instalacije završio, pritisnite na Open (otvori).

3

4. korak

Aplikacija vam sada nudi mogućnost prijavljivanja putem Facebooka ili putem broja mobilnog telefona odnosno Emaila. Mi smo u našem primjeru odabrali Email.

4

5. korak

Upišite aktivnu Email adresu koju koristite (i zapamtite ju). Zatim pritisnite na Next (dalje).

5

6. korak

Aplikacija će vas tražiti puno ime i zadavanje lozinke. Upište oboje i pritisnite Next (dalje).

6

7. korak

Osmislite i upišite korisničko ime koje će biti prikazano na vašim postovima i na vašem profilu. Aplikacija će vam sama ponuditi opcije koje su dostupne. Pritiskom na strelicu označenu crveno na slici niže će vam se vrtiti dostupne opcije. Kvačica ispod korisničkog imena u daljnjim koracima vam omogućuje uvid u to tko je sve od vaših kontakata i prijatelja na Instagramu. Možete ju i odznačiti ukoliko vas ova opcija ne zanima.

7

8. korak

U ovom koraku se možete povezati s Facebookom te odmah pronaći vaše prijatelje koji imaju Instagram profil i odabrati koga ćete slijediti (follow). Mi smo ovaj korak preskočili, što možete učiniti i vi pritiskom na Skip (preskoči). Ukoliko želite povezivanje s Facebookom, pritisnite Connect to Facebook.

8

9. korak

Ukoliko želite, u ovom koraku možete omogućiti Instagramu pristup kontaktima. Ukoliko vam ova radnja može pojednostaviti korisničko iskustvo i povezati vas s poznanicima, pritisnite OK.

9

10. korak

Dolazimo do finalizacije postavljanja profila. U ovom koraku možete odraditi povezivanje s Facebookom, povezati kontakte i sl. Pritiskom na Done (završi), ulazite u prvi prikaz vašeg Instagram feeda.

11

Instagram će vas pitati za dozvolu slanja notifikacija kada vas je netko počeo slijediti, ili je netko lajkao ili komentirao vašu objavu, što također možete i ne morate odobriti. Također, svaku od ovih opcija je moguće naknadno mijenjati.

Završili ste s osnovnim postavkama i zabava može krenuti! Otvara vam se svijet mnogobrojnih fotografija i videa koje možete pretraživati i u kojima ćete sigurno uživati. Slijedite (follow), objavljujte, pretražujte!

Pratite nas i dalje jer ćemo uskoro pisati o tome na koji način se sve Instagram koristi, kako se uređuju fotografije i video zapisi te što sve s njim možemo i kako da nam korisničko iskustvo bude što zanimljivije i korisnije.

Za dodatna pitanja obratite nam se putem forme “pitajte učitelja”.

4 komentara na članak 'Kako napraviti Instagram profil'

Pratite komentare na članak 'Kako napraviti Instagram profil' putem RSS feeda.

 1. 18.10.2016 u 13:05h

  […] ste do sada već instalirali Instagram na svoj mobilni uređaj i kreirali profil, zasigurno vas zanima što sve Instagram može, kako se dodaju filteri, rade video zapisi te kako […]

 2. Milorad Bobot
  15.02.2017 u 22:35h

  želim da imam instagram

 3. Dragan
  09.10.2017 u 10:20h

  Lepo i jasno objasnjenje.

 4. 11.10.2017 u 10:14h

  Hvala Dragane:)

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.