Skoči na sadržaj

Instagram privatni račun

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Često ćemo se naći u situaciji kad ćemo shvatiti da su sve naše Instagram objave dostupne na uvid manje više cijelom svijetu ili baš svakom Instagram korisniku i ta ideja nam se možda neće svidjeti. U tom slučaju ćemo ili obratiti pozornost na ono što objavljujemo, pod uvjetom naravno da ne živimo od Instagrama i da smo influenceri, ili ćemo razmisliti o tome da Instagram profil prebacimo na privatni.

Instagram privatni račun
Photo credits: Unsplash

Ovdje se poteže i pitanje sigurnosti na internetu, posebno za djecu i tinejdžere, pa tako u ovom tekstu želimo osvijestiti korisnike i ukazati na činjenice. Savjet roditeljima malodobne djece je da svakako s njima provjere tko ima uvid u postove koje djeca objavljuju, odnosno je li profil privatan ili javan.

Kako da Instagram bude privatan

Prebacivanje Instagram profila s javnog na privatni i obrnuto se odrađuje u postavkama i možete ga prebacivati kada i koliko želite.

Uđite u Instagram i s početnog ekrana odaberite ikonu svog profila u desnom dijelu ekrana.

Zatim povucite ekran u lijevo pa pritisnite Settings (Postavke) u donjem dijelu ekrana.

Skrolajte dolje dok ne dođete do Privacy and security (Privatnost i sigurnost) te odaberite Account privacy (Privatnost korisičkog računa).

Pritisnite Private account (Privatni korisnički račun) i sada će samo vaši sljedbenici ili followeri moći vidjeti vaše objave, lajkati ih i komentirati, a kada će vas netko htjeti slijediti će vam morati uputiti zahtjev za praćenjem koji ćete vi moći odobriti ili odbiti.

Važno je napomenuti da javnom profilu svatko može pristupiti, svatko vas može followati i vidjeti sve vaše objave i postove, priče i slično.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentari 2

Ostavite svoj komentar

  1. Jovana
    14.02.2021 u 08:55h

    Zdravo, kako mogu poslovni nalog prebaciti u privatni nalog?

  2. Nebitno
    06.08.2020 u 16:17h

    A kako mogu s poslovnog prebaciti na privatni? Piše mi da poslovni profil ne smije biti privatni(zaključan)?

Povezana tema

Instagram