Skoči na sadržaj

Kako kupiti jeftine autobusne karte

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Stigle su nam ljetne temperature i bliže se standardna lipanjska spajanja kad sa svega par dana iskorištenog godišnjeg dobijemo hrpu dana za odmor. Vjerojatno ste lokaciju i smještaj već isplanirali, ali ako želite pronaći najjeftiniji put do mora ili do inozemstva, provjerite naše prijedloge.

Kako kupiti jeftine autobusne karte

U ovom vodiču ćemo proći kako kupiti jeftine autobusne karte. Autobusni prijevoz je u zadnje vrijeme doživio pravi procvat, posebno zbog izrazito pristupačnih cijena, novijih vozila s Wi-Fi uslugom i višom razinom komfora, ali i jednostavnih mobilnih aplikacija preko kojih kupujemo karte bez čekanja u redovima i slično.

Korak 1

Flixbus preuzimanje i instalacija

Flixbus kartu možete kupiti i online, ali je mobilna aplikacija daleko najpraktičnija stvar čiju ćemo instalaciju i korištenje pokazati u nastavku.

Ako ste Android korisnik, za preuzimanje idite na Google Play, a ako ste iPhone korisnik na App Store.

Ili idite u App Store i u tražilicu upišite Flixbus, zatim kliknite na GET (Preuzmi), pričekajte preuzimanje i instalaciju i kad je gotovo kliknite OPEN (Otvori).

Korak 2

Odabir destinacije i vremena putovanja

U početnom ekranu možete odmah vidjeti sve dostupne destinacije s dostupnih polazišta.

Sve što trebate jest početi upisivati polazišno mjesto (From, Departure) i padajući izbornik će vam ponuditi sve dostupne lokacije, a vi odaberite željenu.

Odmah upišite datume polaska (Departing) i ukoliko vam je potrebna povratna karta, odmah upišite datum povratka (Return).

Odaberite broj putnika, odnosno broj karata koji kupujete (Passengers).

Upišite gdje putujete (Destination) i izlistavat će vam se sve dostupne destinacije na željeni datum. Za nastavak pritisnite zeleni gumb Search (Traži).

Povratnu kartu ćete birati pritiskom na zelene strelice zaokružene na slici na prikazu.

Korak 3

Odabir putovanja i kupnja karte

Kad ste odabrali datume i destinaciju i kliknuli Search (Traži), izlistat će se sva dostupna putovanja prema zadanim parametrima. Ako vam ipak ne odgovara ponuđeno, pokušajte promijeniti datume u okviru mogućnosti i moguće da će se otvoriti dodatna prilika.

Za svako putovanje je navedeno trajanje puta, vrijeme polaska te popis svih stanica i cijena.

Kliknite putovanje koje vam odgovara, zatim kliknite Reserve Seats (Rezerviraj sjedala). Karte će se automatski prebaciti u košaricu. Ako ih ipak želite ukloniti i odabrati neke druge, kliknite Remove seats (Ukloni sjedala).

Košarica (In cart) će vam prikazativati ukupnu cijenu karata i kad ste konačno sve odabrali, kliknite Next (Dalje).

Korak 4

Flixbus registracija

Kako biste nastavili s kupnjom autobusnih karata, trebate se registrirati na Flixbus aplikaciji.

Ako ste novi korisnik, na ekranu koji se prikazuje kliknite Need a Flixbus account (Trebam Flixbus korisnički račun), ako već imate korisnički račun ulogirajte se e-mail adresom ili Facebookom.

Za kreiranje novog korisničkog računa trebate upisati svoje ime (First name), prezime (Last name), e-mail adresu te osmisliti lozinku (Password), a zatim kliknuti Register (Registriraj se).

Korak 5

Kupnja i plaćanje autobusnih karata

Nakon uspješne registracije kliknite na košaricu (In cart) i na Next (Nastavak).

U sljedećem ekranu ćete vidjeti plan putovanja i ako ste sigurni da želite kupiti karte, kliknite Next (Nastavak).

Slijedi plaćanje, dodavanje dodatne prtljage ako vam je potrebna (Add extra luggage) i ostalih dostupnih postavki. Odmah u prvom redu možete uređivati detalje o putnicima (Passenger details).

Za plaćanje kliknite Credit card (Kreditna kartica).

Korak 6

Dostupne vrste plaćanja koje omogućuje Flixbus aplikacija su:

  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • American Express
  • Diners CLub
  • Discover
  • Carte Bancaire

Odaberite vrstu plaćanja koja vam odgovara i slijedite tražene korake. Bit će potrebno unijeti broj kartice, datum do, CVV broj i slično, tako da ispunite traženo i potvrdite.

Korak 7

Gdje mi je karta i dodatne opcije

Karta se nalazi na tabu Tickets i imat ćete QR kod za check in koji ćete pokazati prilikom ostavljanja prtljage i ulaska u autobus.

Na tabu Stops (Stanice) možete vidjeti sve polazišne stanice u gradu koji ste odabrali.

Svakako je praktično upaliti SMS obavijesti (SMS Alerts) i upisati vlastiti broj mobitela kako biste bili u toku sa svim aktualnim zbivanjima vezanim uz putovanje.

Uživajte u odabiru destinacija i sretan vam put!

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi