Skoči na sadržaj

Kako dodati lokaciju tvrtke na Google Maps

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Privucite potencijalne kupce i slučajne prolaznike dodavanjem svoje tvrtke ili ugostiteljskog objekta na Google Maps. Danas manje-više svi koristimo navigaciju dok putujemo i volimo pogledati Nearby places (mjesta u blizini) pa nikako nemojte propustiti mogućnost da netko dođe k vama baš zbog toga što vas je pronašao na Googleu.

Kako dodati lokaciju tvrtke na Google Maps

Danas koristimo i razne aplikacije koje nude recenzije određenih restorana, hotela i apartmana pomoću kojih ćemo imati veće šanse izabrati nešto baš za nas, a upisom tvrtke na Google Maps dobivate još jednu platformu za pohvalu odličnim recenzijama.

Dodavanje tvrtke na Google Maps

Možda najlakši postupak je da otvorite svoj gmail i u gornjem desnom kutu odaberete ikonu kao na prikazu. Zatim iz izbornika odaberete My Business (Moja tvrtka).

U ekranu koji će se otvoriti odaberite Započnite odmah, zatim unesite naziv tvrtke i pritisnite Sljedeće.

 

U sljedećem koraku trebati označiti s “da” ili “ne” želite li dodati lokaciju koju korisnici mogu posjetiti, poput trgovine ili ureda.

Ako ovdje odaberete Da, vaša lokacija će se prikazivati na Google kartama i u rezultatima Google pretraživanja kad će korisnici tražiti vašu tvrtku.

Slijedi upis točne adrese, ulice i broja, poštanskog broja te grada.

U idućem koraku trebate označiti poslužujete li klijente izvan te lokacije, odnosno vršite li primjerice isporuku ili posjećujete klijente na nekim drugim lokacijama i navedite gdje ste sve spremni ići.

Zatim odaberite kategoriju koja najbolje odgovara djelatnostima koje obavljate, a tu budite precizni jer što točnije odaberete kategoriju, više korisnika koji su u potrazi za djelatnostima koje nudite će pronaći baš vas.

Zatim odaberite koje kontakt podatke želite navesti svojim korisnicima, poput telefonskog broja, web adrese (URL web lokacije) i sl.

Od Googlea možete zatražiti i besplatnu web-lokaciju na temelju informacija koje ćete navesti o tvrtci, za slučaj da nemate svoju web stranicu. Mi ćemo ovaj dio preskočiti jer imamo web.

Odaberite želite li primati poruke i obavijesti sa savjetima i preporukama za optimizaciju vaše tvrtke na Googleu.

Za završetak predaje zahtjeva pritisnite Završi.

Google će provjeriti vašu stvarnu vezu s tvrtkom koju prijavljujete, tako da ćete navedeno trebati potvrditi kako biste mogli upravljati profilom tvrtke.

Ako biste radije ovaj cijeli postupak i kasnije uređivanje profila i upravljanje podacima odradili putem mobilnog uređaja, možete preuzeti aplikaciju Google My Business.

Najbrži način dodavanja neke druge tvrtke na kartu

Ako želite dodati neku tvrtku neovisno o tome je li vaša ili ne na Google karte, to možete učiniti praćenjem par koraka u nastavku.

Idite na Google Maps i upišite ime tvrtke ili primjerice ugostiteljskog objekta u tražilicu.

Kad se ne izlista u rezultatima, pritisnite Dodajte mjesto koje nedostaje na Google karte.

Ispunite tražene podatke i predajte zahtjev pritiskom na Pošalji. Također, važno je napomenuti kako, ukoliko se radi o vašoj tvrtci, trebat ćete kliknuti na Polaganje prava na tvrtku i proći korake s početka ovog članka. Tek tada biste mogli upravljati profilom tvrtke.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi