Instagram: kako blokirati i odblokirati nekoga?

Instagram: kako blokirati i odblokirati nekoga?
Autor članka: Tino Šokić
Kategorije: Aplikacije
Datum objave: 06.07.2018

U ovom vodiču ćemo proći zajedno kroz postupak blokiranja i odblokiranja nekog koga pratite na vašoj omiljenoj društvenoj mreži Instagram.

Netko ima previše objava ili privremeno ne želite “gledati” nekoga na Instagramu? U ovom vodiču ćemo zajedno proći kroz cijeli postupak blokiranja ili odblokiranja nekog koga pratite.

Napomena: u vodiču prikazujemo postupak na iPhoneu i iako je postupak sličan na Androidu, slobodno nas kontaktirajte putem forme “Pitaj učitelja” za dodatna pojašnjenja.

1. korak

Odaberite osobu koju pratite – mi ćemo doći do željene osobe putem pretraživanja.

 

2. korak

Kada nađete korisnika, odaberite tri točkice u gornjem desnom kutu za prikaz postavki, te odaberite “Blokiraj”.

 

3. korak

Dobivate obavijest kako blokirani korisnik neće moći pronaći vaš profil, objave ni priču na Instagramu, te kako neće dobiti ni obavijest o tome da ste ih blokirali. Odaberite “Blokiraj” za nastavak.

 

4. korak

Nakon uspješne blokade dobit ćete obavijest kako tog nesretnog korisnika možete deblokirati u bilo kojem trenutku.

 

5. korak

Postupak za deblokiranje je vrlo sličan postupku blokiranja, a koji smo objasnili u prethodnim koracima. Pronađite korisnika i odaberite “Deblokiraj”.

 

6. korak

Bit će vam prikazana obavijest da je sve cool:)

 

7. korak

Također, dodatno ćete dobiti obavijest da korisnika uvijek možete naknadno iznova blokirati.

 

 

U slučaju dodatnih pitanja stojimo na raspolaganju putem forme ”Pitajte učitelja”.

4 komentara na članak 'Instagram: kako blokirati i odblokirati nekoga?'

Pratite komentare na članak 'Instagram: kako blokirati i odblokirati nekoga?' putem RSS feeda.

 1. Radmila
  28.07.2018 u 10:36h

  KaKo odblokirati nekoga koga ste vi blokirali i ko je vaš blokirao.blokirao ne mogu ga naći i nemam opciju da ga odblokirati
  Hvala

 2. Maja Basta Šokić
  30.07.2018 u 09:30h

  Ako ne možete naći profil, vjerojatno ste i vi još uvijek blokirani. Da biste nekog odblokirali, prvo trebate moći naći profil, što može biti problem za obje strane kad se međusobno blokiraju. Jedno od rješenja koje se navodi jest da DM-ate poruku (bilo kojeg sadržaja budući da primatelj istu neće dobiti, zbog blokade), s prefiksom “@” (npr. @ucionica), zatim u porukama odabrati taj profil pa ga odblokirati standardnim postupkom.

 3. […] da nas netko prati na Instagramu može biti mnogo, kao i načina da određene followere maknemo ili blokiramo, a ovdje ćemo pokazati jedan od […]

 4. Dunja Lena
  25.09.2018 u 12:32h

  Problem mi je vec naveden. Obostrano smo blokirani, pokusama sam sa taggom u komentar pa da udjem na profil i u poruku sam poslala ali i dalje ne ocitava profil..neko drugo resenje ako postoji ili opcija?

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.