Skoči na sadržaj

Antivirus – kako zanemariti datoteku?

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Većina nas je došla u situaciju da želimo koristiti neki direktorij ili datoteku, iako nam antivirus govori da je nešto "zločesto" na našem sustavu:) Pogledajte kako...

Antivirus – kako zanemariti datoteku?
Photo credits: Pixabay

Naš primjer se odnosi na antivirusni program AVG, ali procedura je slična i u ostalim antivirusnim programima, te nas slobodno kontaktirajte ako negdje zapnete.

1. korak

Pokrenite svoj antivirusni program AVG (ili neki drugi jer je procedura slična). Odaberite “Options (postavke ili opcije)”, te kliknite na “Advanced settings… (napredne postavke ili opcije)”.

avg_iskljuciti1

2. korak

Odaberite “Exceptions (iznimke)”, zatim vrstu iznimke. U našem slučaju je to “File (datoteka)”.

avg_iskljuciti2

3. korak

Također možete odabrati koji će sve sustavi sigurnosti “zanemarivati” tu datoteku – svi su odabrani kao zadana postavka. Odaberite “Browse” za pretragu te datoteke koju želite “zanemariti”.

avg_iskljuciti3

4. korak

U novootvorenom prozoru odaberite svoju željenu datoteku. Primjetite da ovdje možete odabrati koja vrsta datoteka će biti prikazana. Najbolje je odabrati “All files (sve datoteke)” kako bi lakše došli do svoje željene. Označite datoteku i odaberite “Open (otvori)” za nastavak.

avg_iskljuciti4

5. korak

Nakon odabiranja datoteke u slijedećem prozoru možete vidjeti koje sve datoteke ili direktorije “zanemarujete”. Ako ste proceduru pošštovali i odradili ispravno onda će ona biti ovdje prikazana. Također možete s tim odabirom manipulirati tj. odabrati tu iznimku i ukloniti je ili dodatno prilagoditi. Za kraj odaberite “Apply (primijeni)” i “OK”.

avg_iskljuciti5

Nadam se da vam je ovaj vodič pomogao.

 

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi