Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Antivirus – kako zanemariti datoteku?

Antivirus – kako zanemariti datoteku?
Autor članka: Tino Šokić
Kategorije: Sigurnost
Datum objave: 15.09.2014

Većina nas je došla u situaciju da želimo koristiti neki direktorij ili datoteku, iako nam antivirus govori da je nešto “zločesto” na našem sustavu:) Pogledajte kako…

Naš primjer se odnosi na antivirusni program AVG, ali procedura je slična i u ostalim antivirusnim programima, te nas slobodno kontaktirajte ako negdje zapnete.

1. korak

Pokrenite svoj antivirusni program AVG (ili neki drugi jer je procedura slična). Odaberite “Options (postavke ili opcije)”, te kliknite na “Advanced settings… (napredne postavke ili opcije)”.

avg_iskljuciti1

2. korak

Odaberite “Exceptions (iznimke)”, zatim vrstu iznimke. U našem slučaju je to “File (datoteka)”.

avg_iskljuciti2

3. korak

Također možete odabrati koji će sve sustavi sigurnosti “zanemarivati” tu datoteku – svi su odabrani kao zadana postavka. Odaberite “Browse” za pretragu te datoteke koju želite “zanemariti”.

avg_iskljuciti3

4. korak

U novootvorenom prozoru odaberite svoju željenu datoteku. Primjetite da ovdje možete odabrati koja vrsta datoteka će biti prikazana. Najbolje je odabrati “All files (sve datoteke)” kako bi lakše došli do svoje željene. Označite datoteku i odaberite “Open (otvori)” za nastavak.

avg_iskljuciti4

5. korak

Nakon odabiranja datoteke u slijedećem prozoru možete vidjeti koje sve datoteke ili direktorije “zanemarujete”. Ako ste proceduru pošštovali i odradili ispravno onda će ona biti ovdje prikazana. Također možete s tim odabirom manipulirati tj. odabrati tu iznimku i ukloniti je ili dodatno prilagoditi. Za kraj odaberite “Apply (primijeni)” i “OK”.

avg_iskljuciti5

Nadam se da vam je ovaj vodič pomogao.

 

Komentirajte prvi!

Pratite komentare na članak 'Antivirus – kako zanemariti datoteku?' putem RSS feeda.

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.