Skoči na sadržaj

Što kada ne radi aplikacija LastQuake?

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Ovaj vodič smo posvetili čestom problemu "zamrzavanja" mobilne aplikacije LastQuake, a koja nam omogućuje pregled detalja potresa koji se upravo dogodio.

Što kada ne radi aplikacija LastQuake?

Izvor: tinosokic.com

U nastavku bih htio podijeliti svoja iskustva korespondencije s glavnim tajnikom Europsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) – gospodin Remy Bossu.

Upoznati smo da je LastQuake mobilna aplikacija dostupna na Androidu i iOS-u koja pomaže svima nama koji smo u doticaju s ovim nesretnim potresima i podrhtavanjima.

Nastavno na navedeno, gospodin Bossu mi je ljubazno ustupio konkretna objašnjenja što činiti i/ili što ne činiti kako bismo svi zajedno mogli koristiti aplikaciju na bolji način.

 

Sadržaj vodiča:

Zašto se aplikacija "smrzne"?

Do nedostupnosti korištenja aplikacije LastQuake, kao što većina vas/nas zna, dolazi zbog broja ljudi koji istovremeno pristupaju aplikaciji odmah nakon nekog incidenta, te taj cijeli proces ispada kao da se odvija napad DDOS-om (Distributed Denial of Service) ilivam odvija se napad uskraćivanjem resursa neke usluge i to izravno utječe na funkcionalnost aplikacije koja postane nedostupna (u nekim slučajevima) na više od jednog sata.

Što učiniti ako aplikacija ne radi?

Postoji alternativni pristup ovoj aplikaciji, odnosno pristup detaljima potresa, a koji je jednakovrijedan u pogledu brzine dobivanja informacija od EMSC-a – to je njihov službeni korisnički račun Twittera (@LastQuake).

Čak i ako nemate Twitter, upišete li u tražilicu Google pojam EMSC i posjetite njihov službeni Twitter profil, vidjet ćete najnovije obavijesti koje su u skladu s informacijama na aplikaciji.

Pristup Twitteru: https://twitter.com/lastquake?lang=hr

Izvor: tinosokic.com

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi