iPhone: kako napraviti vlastitu melodiju zvona?

iPhone: kako napraviti vlastitu melodiju zvona?
Autor članka: Tino Šokić
Kategorije: Ostalo, Savjeti, Trikovi
Datum objave: 10.09.2018

Često želite neku svoju najdražu mp3 pjesmu postaviti kao zadanu zvonjavu na svom iPhone ljubimcu, a u ovome vodiču ćemo proći kroz cijelu proceduru.

Iako je proces izrade i postavljanja vlastitog zvona na iPhoneu malo kompliciranija, ako ćete pažljivo pratiti korake uspjeh je neizbježan.

Dodatno, ovu smo proceduru napravili koristeći iPhone i MacBook, ali je procedura na operativnom sustavu Microsoft Windows gotovo identičan, te nas slobodno kontaktirajte putem forme “Pitajte učitelja” u slučaju nejasnoća.

1. korak

Pokrenite iTunesa, te prebacite (doslovno možete prenijeti klikom iz prozora u prozor) željenu pjesmu u svoje “Pjesme”.

2. korak

Desni klik na pjesmu, pa “Informacije o pjesmi”.

3. korak

Odaberite “Opcije”, te unutar opcija za početak i kraj odaberite dio pjesme koji želite da bude zvonjava jer je limit trajanja zvonjave 30 sekundi.

4. korak

Nakon što ste odabrali duljinu trajanja zvonjave, ponovno označite pjesmu pa odaberite “Datoteka” -> “Konvertiraj” -> “Izradi AAC verziju” kako biste došli do iPhone prilagođene verzije pjesme kojoj ćete promijeniti ekstenziju za sviranje zvonjave.

5. korak

Nakon odabira “Izradi AAC verziju” pojavit će vam se novi audio datoteka s prethodno odabranom duljinom trajanja.

6. korak

Označite tu novoizrađenu audio datoteku desnim klikom i odaberite da ju vam prikaže u Finderu odnosno prikaz mjesta gdje se nalazi na disku.

 

7. korak

Sada je vrijeme da promijenite ekstenziju audio datoteke iz “.m4a” u “m4r”, te je to sada vaša nova datoteka audio tona spremna za prijenos na vašeg iPhone ljubimca.

8. korak

Priključite svoj iPhone i doslovno prenesite klikom s mjesta gdje se nalazi zvonjava, prethodno otvorena na disku, u iTunes dio “Tonovi”.

Sada imate svoju najdražu .mp3 pjesmu postavljenu kao zvonjavu.

U slučaju dodatnih pitanja stojimo na raspolaganju putem forme “Pitajte učitelja”.

Komentirajte prvi!

Pratite komentare na članak 'iPhone: kako napraviti vlastitu melodiju zvona?' putem RSS feeda.

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.