Skoči na sadržaj

Windows 10: trebam li upgrade?

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Operativni sustav Microsoft Windows 10 je već neko vrijeme prisutan, a jedna od najvećih prednosti je besplatan upgrade.

Windows 10: trebam li upgrade?
Photo credits: Pixabay

Kako Dobar dan informatika i Ucionica.net rade upgrade?

Donesite nam svoje računalo i dopustite našim stručnim informatičarima instalaciju Windows 10 za vas. Imate mogućnost dolaska do “punokrvne” inačice Windows 10 Operativnog sustava za 0,00 kn. Besplatan upgrade (ažuriranje) je službeno moguće do 29. srpnja 2016. godine.

win10_kontakt

Prije instalacije ili upgrade-a ćemo provjeriti hardversku i softversku kompatibilnost, očistiti prašinu, provjeriti antivirus, deinstalirati stari softver i savjetovati vas za buduće korištenje.

Upgrade pomoću Microsoftove ikone “Nabavite Windows 10”

Ako je vaša verzija Windowsa aktivirana, ikona za upgrade bi se trebala pojaviti u taskbaru (najčešće – donji desni kut na ekranu).

ucionica.net_win10_upgrade1

VAŽNO: upgrade je moguć samo na Windows 7, 8.1 Home i Professional. Odabirom upgrade ikone otvorit će se prozor u kojem ćete se moći predbilježiti za preuzimanje novog operativnog sustava, te će vam biti prikazan kratak pregled je li vaše računalo kompatibilno za upgrade.

ucionica.net_win10_upgrade22

Trebam li uopće ovaj upgrade?

Windows 10 je BESPLATAN, a s njim dobivate višu razinu funkcionalnosti, brzine i sigurnosti. Dodatna stvar koja im ide u prilog je i činjenica kako će “end of life” biti tek za 10 godina, dok će na primjer za Windows 7 biti već za 4 godine.

Operativni sustav je dizajniran tako da je kompatibilan s većinom hardvera i softvera koji već radi na Windows 7 i 8. Izvršili smo upgrade na preko 20 računala, starijih i novijih, i još se nismo susreli s većim problemima u kompatibilnosti. Sav naš softver koji preporučujemo radi na Windowsima 10.

VAŽNO: ako na računalu imate specijalizirani softver (npr. računovodstveni programi), bilo bi mudro dobro se savjetovati s proizvođačem programa.

Ako imate starije računalo s Windows XP ili Windows Vista, naš savjet je da ne radite upgrade, već kupite novije računalo.

Je li moje računalo spremno za upgrade?

dont-know-25547_960_720

Dvije glavne predispozicije su: a) Kompatibilnost vašeg računala b) Koristite aktiviranu verziju Windows 7 (SP1) ili Windows 8.1 (update). Važno je znati da će vas upgrade izvan zadanog okvira trajanja, do 29. srpnja 2016., koštati oko 800,00 kn za Home verziju…

Za bilo kakva pitanja stojimo vam na raspolaganju!

caltoaction dobardan

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi