Skoči na sadržaj

Mozilla Firefox: personalizacija i sinkronizacija

Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan.

Prijavite grešku u vodiču

Internet preglednik Mozilla Firefox je jedan od najpoznatijih Internet preglednika i koristi ga oko 35% korisnika Interneta, te je dostupan na Windows, Linux i mobilnim platformama. U ovom vodiču pokazati ćemo vam kako personalizirati tj. prilagoditi Firefox i napraviti sinkronizaciju.

Mozilla Firefox: personalizacija i sinkronizacija
Photo credits: Pixabay

1. korak

Ako želite promijeniti temu na vašem Firefoxu, dovoljno je da posjetite ovaj link https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/themes/ i pronađete temu koja vam najviše odgovara. Teme su podjeljene u više kategorija – Film i TV, Glazba, Sportovi i sl.

Ucionica.net Firefox Slika 1.

2. korak

Kada ste pronašli temu koja vam se sviđa dovoljno je pritisnuti na Add to Firefox (dodaj u Firefox).

Ucionica.net Firefox Slika 2.

3. korak

Sinkronizacija je jedna od opcija koju vam nudi ovaj preglednik. Sigurno ste se našli u situciji da vam na poslu zatreba link neke stranice, ili da se ne možete sjetiti neke lozinke? U ovom dijelu ćemo vam pokazati kako napraviti sinkronizaciju da na nekom drugom računalu, mobitelu ili tabletu imate sve potrebne stvari (uključujući i temu koju ste postavili u prvom dijelu ovog vodiča).

Za početak je potrebno kreirati Sync račun, Pritisnite na Firefox meni, pa na Sign in to the Sync (prijavite se u Sync).

Ucionica.net Firefox Slika 3

Nakon toga treba pritisnuti plavi gumb Get Started (počnite).
Ucionica.net Firefox Slika 4.

4. korak

U ovom koraku je potrebno upisati vaš e-mail, lozinku i godinu rođenja te odaberite Choose what to sync (odaberite što želite sinkornizirati). Na mail adresu koju ste upisali stići će link za verifikaciju kojeg je potrebno kliknuti tj. pokrenuti.

Ucionica.net Firefox Slika 5.

5. korak

U ovom koraku odaberite što želite sinkronizirati.

Ucionica.net Firefox Slika 6.

6. korak

Na drugom računalu otvorite Firefox, pritisnite Firefox meni , pa na Sign in to the Sync (prijavite se u Sync), pa na plavi gumb Get Started (počnite). Ovog puta treba pritisnuti Already have an account? Sign in (Već imam račun, prijavite se). Samo upišite podate s kojima ste se prijavili i vaš Firefox će biti sinkroniziran.

Ucionica.net Firefox Slika 7.

 

Nadamo se da vam je ovaj vodič pomogao!

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi