Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

2 ili više Skype računa na jednom računalu

2 ili više Skype računa na jednom računalu
Autor članka: Tino Šokić
Kategorije: Internet
Teme:
Datum objave: 29.06.2013

U ovom vodiču pokazati ćemo kako koristiti dva ili više Skype korisničkih računa istovremeno na jednom računalu. Cijeli postupak je vrlo jednostavan, stoga krenimo…

Prije ovog postupka potreban nam je program Skype. Preuzimanje i osnovno korištenje je opisano ovdje: kako instalirati i kako se registrirati na Skype.

Nakon upisivanja prvog korisničkog računa samo je potrebno izraditi novu kraticu (shortcut) do sekundarne instance Skype programa. Time ćete dobiti mogućnost upisivanja novog korisničkog računa kojeg možete koristiti istovremeno s prvim.

1. korak

Izradite novu Skype kraticu na radnoj površini. To možete učiniti tako da kopirate postojeću kraticu ili da u instalacijskom direktoriju odaberete desnim klikom Skype program i “pošaljete” kraticu na radnu površinu. Mi ćemo “poslati” kraticu:)

skype_12

2. korak

Kliknite na novu kraticu desnim klikom i odaberite postavke (Properties).

skype_2

3. korak

U novom prozoru kliknite na polje Target (ono sadrži put koji vodi do izvora kratice, tj. samog programa u instalacijskom direktoriju). Ovdje samo na kraju dodajte “/secondary” – vidi sliku. Kliknite na “OK” za potvrdu.

skype_3

4. korak

Sada će Vas nakon pokretanja svake kratice Skype tražiti korisničke podatke (email i lozinku) i moći ćete pokrenuti dva Skypea na jednom računalu :-)

skype_4

Nadamo se da Vam je ovaj vodič pomogao, a za sva pitanja stojimo na raspolaganju.

2 komentara na članak '2 ili više Skype računa na jednom računalu'

Pratite komentare na članak '2 ili više Skype računa na jednom računalu' putem RSS feeda.

  1. antonio
    20.10.2013 u 18:46h

    meni ne ide nikako,kako da postavim skype,je li idem u computer,tu trazim skype i desnim klikom posaljem na desktop.kad to uradim i zatim desnim klikom idem na properties izadje mi opet profil tj skype ime od mog brata a hocu da postavim svoj.gdje vama na ovoj slici stoji skype 2 meni izadje samo skype a u pole target ne mogu nista ukucat,ne reaguje.

  2. besim
    27.09.2015 u 15:07h

    nemogu na staru lozinku da otvorim skajp,pa se odlučih putem mobile da se uključim u već instalirani skype-molim za pomoć i HVALA!

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.