Skoči na sadržaj

Kako izbrisati pretragu na YouTubeu u 2022.

YouTube bilježi povijest pretraživanih i pregledavanih videa, što može biti zgodno ako pokušavate pronaći onaj dobar video koji ste gledali prije par mjeseci i baš ga želite nekome pokazati, ili nezgodno, posebno ako vas zamaraju preporuke. U ovom vodiču ćemo pokazati kako izbrisati povijest svih pretraživanih i pregledavanih videa ili kako ih pronaći.

Kako izbrisati pretragu na YouTubeu u 2022.

Postupak je izrazito jednostavan i u svega par klikova se možete riješiti svih sugestija i videa u feedu koji vam više nisu zanimljivi. Pokazat ćemo kako izbrisati povijest pretraživanja na iPhoneu.

Kako izbrisati povijest pretraživanja

Ako želite izbrisati sav video sadržaj koji ste pretraživali ili pregledavali na YouTubeu, pratite ovih par koraka u nastavku.

Idite u Library u donjem desnom kutu ekrana te zatim odaberite History.

Kliknite na tri točkice u gornjem desnom kutu ekrana, zatim pritisnite History controls (Upravljanje s povijesti pretraživanja).

U postavkama (Settings) možete birati između više različitih opcija.

Možete izbrisati cijelu povijest pretraživanja (Clear watch history, Clear search history), izbrisati pojedinačne rezultate pretraživanja ili pauzirati povijest pretraživanja.

Svakako zapamtite da, ukoliko izbrišete povijest pretraživanja, dosadašnji video sadržaj koji ste pregledavali više neće utjecati na sugestije, odnosno na video sdaržaj koji će vam YouTube predlagati, niti će se više pokazivati u polju pretraživanja (Search box).

Ako odaberete Pause watch / search history, video sadržaj koji ćete gledati / pretraživati se neće spremati u History (Povijest pretraživanja).

Odaberite opciju koja vam najviše odgovara i potvrdite pritiskom na Clear watch/search history i to će biti to, vaša povijest pretraživanja će biti izbrisana.

Nadamo se da je ovaj vodič koristio. Ako imate pitanja, možete nam se obratiti putem formulara pitajte učitelja

Komentirajte prvi