Kako isključiti status Seen (Viđeno) u aplikacijama Viber i WhatsApp

Gotovo sve aplikacije za dopisivanje danas imaju funkciju prikaza statusa poruke, odnosno moguće je saznati je li poslana poruka pročitana. Ako ipak želite malo privatnosti te da pošiljatelj nema informaciju jeste li poruku već vidjeli, slijedite korake u nastavku.

Osim što se ova funkcija Seen (Viđeno) može promatrati iz konteksta privatnosti, svakako nas ponekad može i jednostavno smetati. Ukoliko iz bilo kojeg razloga želite ove funkcionalnosti isključiti unutar aplikacija WhatsApp ili Viber, pratite sljedećih nekoliko jednostavnih koraka.

1. WhatsApp

U aplikaciji odaberite padajući izbornik aplikacije te pritisnite podizbornik Postavke.

U postavkama odaberite podizbornik Račun.

Te zatim Privatnost.

Odabirom izbornika Privatnost otvorit će vam se nekoliko opcija na tu temu.

Kako biste isključili funkciju iz naslova, maknite odabir s opcije Potvrde čitanja, kao na slici u nastavku.

I to je to, sada pošiljatelji poruka više neće imati informaciju o tome jeste li poruku pročitali ili ne. Također, uzmite u obzir kako niti vi više nećete biti u mogućnosti vidjeti informaciju o čitanju za poruke koje sami pošaljete.

2. Viber

U izborniku aplikacije odaberite izbornik Postavke.

Zatim unutar njega Privatnost.

Unutar izbornika Privatnost, maknite oznaku s funkcije Slanje statusa Viđeno.

Isključili ste postavku Seen (Viđeno). Isključenjem ove postavke također uzmite u obzir kako niti vi više nećete biti u mogućnosti vidjeti informaciju o čitanju za poruke koje sami pošaljete.

Za sva dodatna pitanja slobodno nam se obratite putem forme “Pitajte učitelja”.

Komentirajte prvi!

Pratite komentare na članak 'Kako isključiti status Seen (Viđeno) u aplikacijama Viber i WhatsApp' putem RSS feeda.

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.