Predstavljamo novi i ljepši ucionica.net portal

Predstavljamo novi i ljepši ucionica.net portal
Autor članka: Igor Kovačić
Kategorije: Vijesti
Teme:
Datum objave: 21.04.2010

Ucionica.net predstavlja potpuno novi dizajn web stranica. Ni autori ne vjeruju, ali čuda se događaju. Da, da, trebati će proći vremena dok se učenici ne naviknu, ali tako je uvijek :).

Koliko je to trajalo

Obzirom da ljudi koji rade učionicu imaju stalne poslove, a ovo rade iz hobija, izrada nove platforme i prebacivanje trajalo je 5 mjeseci. Prebacivanje starih tutorijala zadalo je najveće probleme jer je sadržaja bilo podosta, a stare slike nisu bile iskoristive.

Platforma

Novu učionicu pogoni wordpress, a stranicu odlikuje jednostavan i pregledan dizajn. Nadamo se da ćemo ovim novim izdanjem korisnicima još više približiti svijet računala.

I, što je učionica?

Na stranici možete pronaći tutorijale za korištenje računala.

Tutorijali su podijeljeni u nekoliko kategorija kao što su: aplikacije, dizajn, igre, internet, mreže, operacijski sustavi, programiranje, itd.

Učionica je prvenstveno namijenjena početnicima i prosječnim korisnicima računala, ali i iskusni znalci mogu pronaći ponešto za sebe.

Jedna od korisnih opcija na stranici je rubrika “pitajte učitelja”. Korisnici mogu preko jednostavne forme postaviti pitanje ili opisati problem koji imaju. Odgovor će dobiti u rubrici “Odgovori učitelja” ili preko tutorijala koji će rješiti njihov problem. Na stranici također postoje rubrike vijesti sa najnovijim informacijama o učionici te download zona gdje korisnici mogu besplatno preuzeti aplikacije.

Napomena

Još smo u debeloj beti pa Vas ljubazno molimo da nam ne zamjerite na greškama, što gramatičkim, što u dizajnu.

Na kraju

U desnom stupcu potražite linkove za fan stranice učionice na facebooku te twitter account i slobodno se pridružite. ;)

Komentirajte prvi!

Pratite komentare na članak 'Predstavljamo novi i ljepši ucionica.net portal' putem RSS feeda.

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.