Free WiFi za kafić, restoran, hotel, ured…

Free WiFi za kafić, restoran, hotel, ured…
Autor članka: Tino Šokić
Datum objave: 13.07.2015

U ovom članku prikazat ćemo način na koji podižete uslugu svog uslužnog objekta, a time i prihode, te način omogućavanja prikaza besplatne reklame dokle signal bežične mreže seže…

Danas je pristup Internetu putem bežične mreže neizostavna vrsta usluge koju očekuje gost, kupac ili korisnik vaših usluga. Ovdje ćemo objasniti glavne prednosti i mogućnosti korištenja profesionalnog HotSpot sustava, tj. napredne bežične mreže.

Hotspot_logo_članak1

Najveća prednost korištenja i pružanja napredne bežične mreže (HotSpot) je, osim podizanja razine usluge za vaš objekt, mogućnost besplatne reklame. Glavna prednost vašeg HotSpot sustava, koju mi najčešće predlažemo kao rješenje, jest što je  za korisnika BESPLATAN. Kako su mobilni telefoni dizajnirani da se automatski spajaju na “slobodne” tj. besplatne mreže, u trenutku kada korisnik počne pretraživati Internet pojavljuje mu se reklama ili obavijest o vašim uslugama koju ste postavili.

U nastavku je primjer jedne pristupne (LOGIN) stranice koja se pojavi nakon što se korisnik spoji na vašu besplatnu bežičnu pristupnu točku.

ucionica hotspot

Odlični primjeri takve usluge koju smo implementirali su kavana na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu te lokal u Arena Centru u Zagrebu gdje svaki korisnik koji se spoji i koristi bežičnu mrežu dobije određenu poruku tj. reklamu. Veličina prostora također nije problem, jer postoji vrlo elegantna mogućnost proširivanja bežične mreže s dodatnim mrežnim uređajima . Također, ako niste u Zagrebu ili bližoj okolici, uređaj je moguće slati poštom i pomoću udaljene pomoći dovršiti konfiguraciju – primjer takve vrste implementacije je hostel My Way Hostel u Dubrovniku.

Kontrola vremena, sadržaja i prometa su sve stavke na koje imate mogućnost utjecaja tako da pružate JEDNAKU uslugu svakom vašem korisniku HotSpot sustava. Sustav je baziran na MikroTik tehnologiji i isti je implementiran od strane certificiranog mrežnog inženjera.

Moguća je i izrada vaučera (bonova) s korisničkim podacima koji se mogu prodati ili dodijeliti određenim korisnicima u slučaju da su im potrebni drugačiji uvjeti  pristupa Internetu (prezentacije, streaming i sl.). Isti se ograničavaju na određeni vremenski period, nakon kojeg postaju nevažeći.

Postavljanjem samo usmjerivača (klasičan način – router) otvara se mogućnost nekontroliranog spajanja na Internet što može rezultirati nelegalnim korištenjem ili krađom Internet veze, a da to većina vlasnika niti ne primjećuje, što za sobom može povući i zakonsku odgovornost ako netko počne distribuirati nelegalan sadržaj. Nad takvim sustavom vlasnik nema nikakve mogućnosti kontrole i administracije.

Jedina potrebna stavka za implementaciju je pristup Internetu na dogovorenoj lokaciji rada, a to se odnosi na vezu (ugovor) koji već imate za pristup internetu (T-Com, Iskon, B.net i t.d.).

Za BESPLATNU PROCJENU implementacije HotSpot usluge slobodno nas kontaktirajte na telefonski broj ili e-mail u nastavku. Razmislite o razini usluge koju pružate  jer za ovakvo unapređenje NE POSTOJE stalna mjesečna davanja.

Hotspot_logo_članak2

Komentirajte prvi!

Pratite komentare na članak 'Free WiFi za kafić, restoran, hotel, ured…' putem RSS feeda.

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.