Vodič je stariji od 2 godine i možda nije u potpunosti aktualan. Za provjeru, koristite “pitaj učitelja”.

Predstavljena nova Facebook tražilica!

Predstavljena nova Facebook tražilica!
Autor članka: Tino Šokić
Kategorije: Internet
Datum objave: 19.01.2013

Facebook je predstavio novu tražilicu pod imenom Graph Search koja bi trebala olakšati pronalazak stvari na popularnoj društvenoj mreži. Mark Zuckerberg je opisao Facebook kao veliku bazu podataka i svakako bi trebali imati mogućnost napraviti upit prema toj bazi.

Treba napomenuti da je Facebook tražilica još u testnoj (beta) fazi i nije dostupna svim korisnicima. Ovako bi trebala izgledati…

facebook-graph-01

U gornjem lijevom kutu vašeg profila će biti polje za unos pretrage. Moguće je pretraživati ljude, mjesta i stvari i to sve spojiti u jednu pretragu.

Na primjer, možete u polje za pretragu upisati: Ljudi koji vole bicikliranje i nalaze se u mom gradu.

Ili recimo želite pronaći zubara. Upisat ćete “prijatelji zubari”, a rezultat će biti svi prijatelji (i oni koji su napravili like prema drugima) koji imaju bilo kakve veze sa zubarima :-)

U biti ono što Graph Search radi jest to da olakšava pronalazak stvari na Facebooku. Ako želite jednostavno vidjeti sve fotografije koje ste lajkali na ovaj način ćete jednostavno doći do njih, nema više potrebe za skakanjem sa stranice na stranicu.

facebook-graph-02

Saznajte više o Graph Searchu ovdje.

Ovaj način pretrage će svakako olakšati način korištenja Facebooka, čak i u poslovne svrhe. Također će u rezultate pretraga biti implementirani i rezultati Microsoft Bing tražilice.

Najveći naglasak je na tome da Graph Search nije WEB tražilica kao npr. Google tražilica već nešto sasvim drugo!

Jedan komentar na članak 'Predstavljena nova Facebook tražilica!'

Pratite komentare na članak 'Predstavljena nova Facebook tražilica!' putem RSS feeda.

  1. veldin
    31.01.2013 u 17:31h

    svidza mi se

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.