Što kada je WiFi signal preslab?

Što kada je WiFi signal preslab?
Autor članka: Dalibor Vlašić
Kategorije: Internet
Datum objave: 24.08.2015

Sigurno ste se našli u situaciji da je WiFi signal na katu ili drugom kraju kuće preslab. Kada antene ne pomognu, ne odustajte! U ovom ćemo vam vodiču pokazati kako se spojiti na Internet bez WiFi-ja, te kako pojačati WiFi signal.

Prijenos mrežnog signala putem struje – Powerline

Za početak je potrebno kupiti Powerline adapter, najčešće se prodaju u paru i za njih je potrebno izdvojiti između 250-300 Kn. Radi se o ovakvom ili sličnom uređaju:

Powerline

1 Powerline adapter spojite u struju pokraj vašeg rutera, mrežnim kablom povežite ruter (lan1, lan2…) i Powerline adapter.

2 Powerline adapter spojite u struju pokraj vašeg računala, mrežnim kablom povežite računalo (mrežna kartica) i Powerline adapter.

Spajanje

Nakon spajanja nije potrebno ništa konfigurirati, Internet bi trebao proraditi sam nakon nekoliko sekundi. Na ovaj način možete povezati više uređaja u kući, IPTV i slično. Prijenos podataka vrši se kroz strujne kablove.

Povećanje dosega WiFi signala

Ukoliko imate WiFi signal, ali biste ga htjeli pojačati, možete iskoristiti ovakav uređaj: WiFi Range Extender (pojačivač dometa WiFi signala).

Wifi range exstender

Spojite Pojačivač signala u struju negdje između vašeg rutera i prostorije u kojoj je signal slab.

ext

Za spajanje rutera i pojačivaća dovoljno je pritisnuti tipku WPS na vašem ruteru i unutar dvije minute tipku RE (range extender) na vašem pojačivaču, uređaji će se međusobno povezati i pojačati vam signal.

connect

Komentirajte prvi!

Pratite komentare na članak 'Što kada je WiFi signal preslab?' putem RSS feeda.

Ostavite komentar na ovaj članak

Uvredljivi i spam komentari biti će obrisani. Ukoliko se Vaš komentar ne pojavi odmah, pričekajte da ga odobrimo ;-). Odgovore na pitanje brže ćete dobiti ukoliko nas kontaktirate putem forme pitajte učitelja.